Η Ιρλανδία καταργεί όλους τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς Covid


 Η χαλάρωση των κανόνων τέθηκε σε ισχύ χθες Κυριακή, συμπεριλαμβανομένης της άρσης της υποχρέωσης των ταξιδιωτών να συμπληρώσουν το έντυπο εντοπισμού επιβατών για τον Covid-19 (PLF).

Η ταξιδιωτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου ασκεί πιέσεις για την απόσυρση των PLF για τις διεθνείς αφίξεις, με τον Huw Merriman, πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής να εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η απαίτηση θα καταργηθεί μέχρι το Πάσχα.

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές, η κυβέρνηση του Δουβλίνου ανέφερε: «Από την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, οι ταξιδιώτες στην Ιρλανδία δεν απαιτείται να επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού, απόδειξη ανάρρωσης ή αρνητικό αποτέλεσμα της εξέτασης PCR κατά την άφιξή τους. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις για δοκιμές μετά την άφιξη ή καραντίνα για τους ταξιδιώτες στην Ιρλανδία. Οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα COVID-19 ενώ βρίσκεται στην Ιρλανδία θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες της Εκτελεστικής Υπηρεσίας Υγείας σε σχέση με την απομόνωση και τη διενέργεια δοκιμών αντιγόνου ή PCR ανάλογα με την περίπτωση. Από την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, οι ταξιδιώτες στην Ιρλανδία δεν καλούνται πλέον να συμπληρώσουν μια φόρμα εντοπισμού επιβατών Covid-19. Οι ταξιδιωτικές εταιρείες δεν θα ζητήσουν να ελέγξουν μια απόδειξη PLF πριν ταξιδέψουν στην Ιρλανδία.”

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες που διέρχονται από το εξωτερικό στη Βόρεια Ιρλανδία μέσω ιρλανδικών λιμανιών ή αεροδρομίων εξακολουθούν να πρέπει να συμμορφώνονται με τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της συμπλήρωσης του PLF.


Πηγή:money-tourism.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια