Η Ρόδος ο απόλυτος προορισμός νυχτερινής διασκέδασης σε έρευνα του money.co.uk-H Αθήνα νο1 προορισμός παγκοσμίως


 Η ελληνική πρωτεύουσα αναδεικνύεται σε κορυφαίο προορισμό στον κόσμο σε έρευνα του money.co.uk, που κατατάσσει τις πόλεις με βάση τις αξιολογήσεις και τις κριτικές των επισκεπτών στα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, αξιοθέατα και διάφορες δραστηριότητες της πόλης. Ενώ, η Ρόδος ξεχωρίζει ως ο απόλυτος προορισμός nightlife.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Αθήνα είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο καθώς το 19,7% των ξενοδοχείων, των εστιατορίων, των νυχτερινών μαγαζιών και των τουριστικών αξιοθέατων συγκεντρώνουν άριστη αξιολόγηση.

Μάλιστα, η ελληνική πρωτεύουσα αναδείχθηκε “πρώτη των πρώτων” στο κριτήριο των αξιοθέατων, με το 44,1% εξ αυτών να συγκεντρώνουν άριστες αξιολογήσεις.

“Η ελληνική πρωτεύουσα είναι μια από τις αρχαιότερες κατοικημένες πόλεις στη γη και η πλούσια ιστορία της την έχει εφοδιάσει με μερικά πραγματικά εκπληκτικά μέρη για επίσκεψη – συμπεριλαμβανομένης της παγκοσμίου φήμης Ακρόπολης, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.500 ετών”, αναφέρεται στην έρευνα.

Στη δεύτερη θέση συναντάται η Λισαβόνα, η οποία συγκεντρώνει επίσης υψηλή βαθμολογία στα αξιοθέατα (40%) και στην τρίτη θέση τοποθετείται η Φλορεντία. Ενώ, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Εδιμβούργο και η Χονολουλού.

Η πόλη με την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα των ξενοδοχείων είναι το Λος Άντζελες, με την Αθήνα να ακολουθεί στη δεύτερη θέση σε αυτόν τον τομέα.

Το 16,9% των ξενοδοχείων του Λος Άντζελες βαθμολογούνται με πέντε αστέρια από τους επισκέπτες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Αθήνα είναι 11,8%.

Οι Βρυξέλλες “κερδίζουν” την πρώτη θέση στο κριτήριο της εστίασης, με το 3,1% των εστιατορίων της πόλης να περιλαμβάνονται στον οδηγό Michelin.

Ελληνικός είναι ο προορισμός με την υψηλότερη βαθμολογία στο κριτήριο της νυκτερινής διασκέδασης και αυτός δεν είναι η Μύκονος. Η Ρόδος αναδεικνύεται στον απόλυτο προορισμό διασκέδασης, καθώς το 37,2% των νυχτερινών μαγαζιών της

Η Ρόδος είναι ένας τουριστικός προορισμός, με πολλές επιλογές μόλις δύσει ο ήλιος στις αμμώδεις παραλίες της, είτε πρόκειται για ένα ήσυχο παραθαλάσσιο μπαρ, είτε για πιο ζωντανά νυχτερινά κέντρα”, επισημαίνει ο ιστότοπος για το νησί της Δωδεκανήσου.


Πηγή:money-tourism.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια