Στο τραπέζι αλλαγές στα rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους


Ο δρόμος για τη χαλάρωση των μέτρων και για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους έχει ανοίξει, με την κατάργηση του πιστοποιητικού στην εστίαση ακόμα και πριν το Πάσχα 2022. Όπως είπαν και ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Θάνος Πλεύρης, είναι θέμα λίγων εβδομάδων για να αλλάξει το πρωτόκολλο και τα μέτρα για την πανδημία σε μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Και ενώ η μείωση των self test των μαθητών είναι πια γεγονός από 1η Απριλίου, ένα πιο χαλαρό πλαίσιο όμοιο με αυτό των μαθητών εξετάζεται και για τους εργαζόμενους οι οποίοι σε λίγο καιρό εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες να κάνουν ένα μόνο rapid test για να προσέλθουν στην εργασία τους.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό που ισχύει σήμερα είναι η υποχρεωτική διεξαγωγή δυο rapid test και η δήλωση της στην ΕΡΓΑΝΗ προκειμένου να προσέλθουν οι ανεβολίαστοι εργαζόμενοι στην εργασία τους.

Μάλιστα μεταξύ της Τρίτης 5 Απριλίου έως Παρασκευή 15 Απριλίου, για τις εβδομάδες αναφοράς από 07.02.2022 και μετά, θα υποβάλλεται η Υπεύθυνη Δήλωση επιχειρήσεων για τους εργαζόμενους τους που έχουν την υποχρέωση διενέργειας διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους υπόχρεους εργοδότες για τους οποίους εκκρεμεί η υποβολή της ανωτέρω Υπεύθυνης Δήλωσης για τις εβδομάδες αναφοράς από 15.11.2021 έως και 06.02.2022 να προβούν στην υποβολή δηλώσεων ή/και διορθώσεων από Τρίτη 22 Μαρτίου έως Δευτέρα 4 Απριλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια