Κοινωνικός τουρισμός του ΟΑΕΔ: Πότε ξεκινάει για φέτος - Συνεχίζεται το πρόγραμμα 2021-2022


 Μέχρι τα μέσα Ιουνίου πρόκειται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ 2022-2023

Όπως για κάθε πρόγραμμα κάθε έτους για το άνοιγμα των αιτήσεων θα πρέπει να προηγηθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με όλες τις διευκρινίσεις. 

Οι φετινοί δικαιούχοι θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μόνο στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ με τους προσωπικούς κωδικούς τους. 

Οι δικαιούχοι του προγράμματος 

 Εργαζόμενοι και άνεργοι που κατά το 2021:

  • πραγματοποίησαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e - ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας ή
  • έλαβαν 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών ή
  • συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω ή
  • είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:

  • δεν πρέπει να έχει λάβει voucher κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα
  • δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

      Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ 2021-2022

Η διαδικασία συμμετοχής γίνεται με τη χρήση της Επιταγής, που είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά και μπορεί να ενεργοποιηθεί μέχρι την 31η Ιουλίου 2022. 

Για κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα, οι δικαιούχοι μπορούν να επιλέξουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και κατόπιν να επικοινωνούν με τον πάροχο. 

Ο ΟΑΕΔ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία κρατήσεων. Οι δικαιούχοι επικοινωνούν απευθείας με τον πάροχο που επέλεξαν, δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού και αναλόγως προβαίνουν σε κράτηση, χωρίς τη μεσολάβηση οποιουδήποτε τρίτου. Απαγορεύεται η κράτηση μέσω άλλων επιχειρήσεων, γραφείων τουρισμού κ.λπ. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν ηλεκτρονικά τις Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services) του ΟΑΕΔ.

Με μηδενική χρηματική συμμετοχή και αυξημένη σε ημέρες θα είναι η διαμονή των πολιτών που θα επιλέξουν, μέσω του κοινωνικού τουρισμού, τα τουριστικά καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού, λέγοντας ότι χιλιάδες δικαιούχοι έχουν κάνει διακοπές χάρη σε αυτά γνωρίζοντας διαφορετικές περιοχές της χώρας μαζί με τις οικογένειες τους. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια