"Επιταγή Ακρίβειας" - Ποιοι θα την πάρουν έως 21 Απριλίου - Δείτε τις κατηγορείς


 Ας δούμε αναλυτικά ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν τα 200 ευρώ, ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν την 1,5 μηνιαίας δόσης επιδόματος παιδιού, ποιοι το διπλάσιο ποσό του ΚΕΑ και ποιοι θα πάρουν συνδυαστικά τις παροχές αυτές.  

200 ΕΥΡΩ

200 ευρώ θα πάρουν ως 21/4 χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑΜΕΑ με Προνοιακά επιδόματα και οσοι παίρνουν την σύνταξη γήρατος του ανασφάλιστου υπερήλικα, αν πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια , χωρίς να κάνουν καμία αίτηση, θα πιστωθούν στον λογαριασμό τους αυτόματα

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι: 7200 για τον άγαμο ετησίως και 14400 για τους εγγάμους, σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση που αφορά στο 2020. 

Η αντικειμενική  αξία της περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200 χιλ. ευρώ. 

ΕΕΕ (ΚΕΑ)

Οι δικαιούχοι ΚΕΑ που κατά τον Μάρτιο 2022 είχαν εγκεκριμένη αίτηση θα πάρουν ως διπλό επίδομα όπως και τα Χριστούγεννα και στην κάρτα μετρητών και στην προπληρωμένη.

Η πρώτη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απρίλιου (από 18 Απριλίου στα ΑΤΜ) και η δεύτερη στις 29 Απριλίου (από 28 Απριλίου στα ΑΤΜ). 

 Δηλαδή θα πάρουν δύο φορές το ποσό που τους έχει εγκριθεί.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21

Οι δικαιούχοι Α21 ,και ανεξάρτητα από την οικονομική κλίμακα που ανήκουν, θα πάρουν χρήματα που αναλογούν σε 1,5 μηνιαία δόση. 

Ότι αφορά στο Α21 διαβάστε πολύ προσεκτικά το παρακάτω:

Η έκτακτη πίστωση - δώρο του Α21 θα πιστωθεί ως 21/4.

Όσοι κάνατε αίτηση Α21 ήσασταν δικαιούχοι και πληρωθήκατε 30/3, θα πάρετε μιάμιση μηνιαία δόση χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάποια άλλη επιπλέον ενέργεια.

Όσοι υποβάλλατε ή θα υποβάλλετε αίτηση Α21 μετά τις 11/3 και δεν προλάβατε να πληρωθείτε 30/3, παρόλα αυτά η αίτησή σας υποβλήθηκε οριστικά και εγκρίθηκε, και εσείς θα πάρετε την έκτακτη ενίσχυση χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι άλλο. Άγνωστο και αδιευκρίνιστο προς το παρόν ,αν θα τα πάρετε ως 21/4 ή στην επόμενη τακτική πληρωμή αλλά το πιο πιθανό είναι πως θα πληρωθείτε στην επόμενη τακτική πληρωμή κι όχι τώρα. 

Οι υπόλοιποι, όταν κάνετε αίτηση Α21 και εγκριθεί , τότε στην επόμενη τακτική πληρωμή μετά την αίτησή σας θα πάρετε αναδρομικά όσες δόσεις σας αναλογούν και επιπλέον την έκτακτη ενίσχυση-δώρο της μιάμιση μηνιαίας δόσης. 

Όσοι δεν έχετε υποβάλλει αίτηση Α21, όσοι έχετε αχρεωστητως καταβληθέντα , οφειλές στον ΟΠΕΚΑ ή εκκρεμεί έλεγχος δικαιολογητικών , αυτονόητο είναι πως δεν θα πάρετε ούτε την έκτακτη πασχαλινή ενίσχυση έως να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες αυτές.

Όσοι είστε δικαιούχοι πάνω από ενός επιδόματος, θα πληρωθείτε ξεχωριστά για όλα όσα δικαιούστε.

Ποιοι δικαιούχοι θα πάρουν πάνω από μία ενίσχυση από τις παραπάνω.

Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού Α21, που λαμβάνουν και ΚΕΑ θα λάβουν και τις δύο ενισχύσεις. Διπλό ΚΕΑ και 1,5 δόση επιδόματος παιδιού.

Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού Α21, που λαμβάνουν και προνοιακά επιδόματα ΑΜΕΑ, θα λάβουν και τα 200 ευρώ προσαύξηση του επιδόματος ΑΜΕΑ και 1,5 δόση Α21.

Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού Α21, πού λαμβάνουν και ΚΕΑ και προνοιακά επιδόματα ΑΜΕΑ, θα λάβουν και Διπλό ΚΕΑ και 200 ευρώ προσαύξηση στο επίδομα ΑΜΕΑ και 1,5 δόση επιδόματος παιδιού.

Οι δικαιούχοι Προνοιακών επιδομάτων ΑΜΕΑ, πού λαμβάνουν ΚΕΑ, θα πάρουν και τα 200 ευρώ προσαύξηση του επιδόματος ΑΜΕΑ και το διπλό ΚΕΑ.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που λαμβάνουν και το επίδομα παιδιού, θα λάβουν και τα 200 ευρώ σαν χαμηλοσυνταξιούχοι και 1,5 δόση του επιδόματος παιδιού Α21

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια