Σωματείο Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Κω: “Θείο δώρο” οι 247 πτήσεις τον Απρίλιο – Ανησυχία για Μάιο και Ιούνιο


 Η πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Κω Ελένη Παπαδούλη μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, χαρακτήρισε “θείο δώρο” τις 247 και πλέον πτήσεις που θα έρθουν τον Απρίλιο από Αγγλία Γερμανία Γαλλία και θετικό να ξεκινά η  Αγγλική αγορά δυναμικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για την εξέλιξη της φετινής χρονιάς για τα μικρά καταλύματα, μετά από δύο χρόνια απραξίας.

Θεώρησε  όμως ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι τους δυο μήνες Μάιο – Ιούνιο τα καταλύματα παρουσιάζουν “κοιλιά” με ακυρώσεις σε κρατήσεις, αποδίδοντας την αιτία στον παράγοντα του πολέμου.

“Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το πρόσημο στο τέλος της χρονιάς και αν θα τα καταφέρουμε. Έχουν υπογραφεί συμβόλαια από τη προηγούμενη περίοδο με αποτέλεσμα το κόστος, λειτουργικό  και ενεργειακό, να το επωμιστούμε εμείς”, υπογράμμισε η πρόεδρος του Σωματείου εκτιμώντας ότι η οικονομική κατάσταση που θα διαμορφωθεί λόγω ακρίβειας θα είναι τρομακτική.

Η κ Παπαδούλη αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ερχομό των επαναλαμβανόμενων επισκεπτών αποκαλώντας τους “ισχυρό χαρτί”, ενώ έκανε λόγο για μεγάλο αριθμό επισκεπτών στο νησί που έχουν προορισμό την Τουρκία με το ξεκίνημα των δρομολογίων των ημερόπλοιων.

Παράλληλα εξέφρασε για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκεια της καθώς τα καταλύματα, όπως υποστήριξε, δεν στηρίζονται προκειμένου να αναβαθμιστούν, όπως το απαιτούν οι συνθήκες, αφού -όπως είπε- “… το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που θα δοθεί από την Περιφέρεια θέτει αυστηρές προϋποθέσεις με αποτέλεσμα πολύ λίγα καταλύματα να πιάνουν τα μόρια”.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια