Πανελλαδικές εξετάσεις: Στις 3/6 η πρεμιέρα

panellinies 2

Την επιστροφή στην κανονικότητα των Πανελλαδικών Εξετάσεων προ πανδημίας κήρυξε χθες το υπουργείο Παιδείας, με δύο ευχάριστες εκπλήξεις για τους υποψηφίους. 

gold+&+silver+banner+lockdown

Ειδικότερα, η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ξεκίνησε χθες με την ανακοίνωση του προγράμματός τους. Για τους υποψηφίους των ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 3/6, παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για όλους τους υποψηφίους. Θα ακολουθήσουν τα μαθήματα για τους υποψηφίους καθεμιάς από τις τρεις ομάδες προσανατολισμού: 

• Τη Δευτέρα 6/6 θα εξετασθούν τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Βιολογία. 

• Την Τετάρτη 8/6 τα Λατινικά, η Χημεία και η Πληροφορική. 

• Την Παρασκευή 10/6 η Ιστορία, η Φυσική και η Οικονομία. 

Για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν με τα δύο μαθήματα Γενικής Παιδείας: την Πέμπτη 2/6 με τα Νέα Ελληνικά και το Σάββατο 4/6 με τα Μαθηματικά. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τα μαθήματα ειδικοτήτων, από την Τρίτη 7/6 έως την Παρασκευή 17/6.

Οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 8 π.μ. και η τρίωρη εξέταση θα ξεκινάει στις 8.30 π.μ. 

Τα ειδικά και μουσικά μαθήματα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν από τις 18/6 (Αγγλικά) έως τις 30/6 (Ιταλικά). 

Η επιστροφή στην… κανονικότητα εξηγείται από το γεγονός ότι η έναρξη και η λήξη των εξετάσεων επιστρέφουν στους χρόνους του 2019, όταν η έναρξη έγινε στις 7/6 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και στις 6/6 για εκείνους των ΕΠΑΛ. Αντίθετα, πέρυσι οι εξετάσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 14/6 για τα ΓΕΛ και την Τρίτη 15/6 για τα ΕΠΑΛ.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις είναι πως φέτος το υπουργείο ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εξετάσεων νωρίτερα από πέρυσι (στις 12/5), αλλά όχι νωρίτερα από το 2019 (στις (28/3). Από την άλλη, όπως ανέφερε (ρ/σ ΣΚΑΪ) χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, γίνεται προσπάθεια η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια να γίνει όχι το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου (πέρυσι 27/8) ως συνήθως, αλλά πριν από τον Δεκαπενταύγουστο ή ακόμη και περί τα τέλη Ιουλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια