Τηλεοπτική παραγωγή του ARTE TV “Ταξίδι στην Κω και η κληρονομιά του Ιπποκράτη”

Kos

 Την Κω επισκέπτεται τη Τετάρτη 13 Απριλίου το Γαλλογερμανικό κανάλι ARTE TV, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία τηλεοπτική αναφορά με θέμα: «Ταξίδι στην Κω και η κληρονομιά του Ιπποκράτη».

Το «ταξίδι» θα ξεκινήσει από τον χώρο του Ασκληπιείου και θα καταλήξει στον Πλάτανο του Ιπποκράτη και γίνεται σε συνεργασία με το Επαρχείο Κω-Νισύρου.

Σκοπός της παραγωγής, όπως επισημαίνουν οι συντελεστές της είναι, να ανασύρουν το πνεύμα τού Ιπποκράτη από τα βάθη των αιώνων και να το αντιστοιχίσουν στο σήμερα.

“Την εποχή τού Ιπποκράτη κοινός παρονομαστής του πολιτισμού ήταν η αίσθηση τού ιερού. Οι άνθρωποι, ανέκαθεν, διατύπωναν το αίτημα της ίασης. Η Ιπποκρατική σκέψη σχετικά με  την θεραπεία, αποτέλεσε τομή στην ιστορία. Η ιατρική σκέψη, ο τρόπος ζωής, η ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, η κτίση, η διατροφή, η κουζίνα, η πρόληψη, επαναπροσδιορίσθηκαν με τον Ιπποκράτη”, υπογραμμίζουν οι διοργανωτές αυτού του αφιερώματος.

Την ιστορική περιγραφή έχουν αναλάβει ο ψυχίατρος – Δ/ντής της Αστικής Εταιρείας «Ιπποκράτης»  Δημήτριος Γερούκαλης και ο συγγραφέας – ποιητής Θεοδόσης Διακογιάννης. Να σημειώσουμε την ιδιαίτερη συμβολή στην υλοποίηση των τηλεοπτικών γυρισμάτων της δημοσιογράφου, Αλεξίας Κεφαλά, Κωακής καταγωγής.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια