Ερώτηση ΚΚΕ για απλήρωτους εργαζόμενους εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου


Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού για τους απλήρωτους εργαζόμενους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ  Μαρία Κομνηνάκα, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης.

gold+&+silver+banner+lockdown

“Οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ που εργάζονται στη Κω” υπογραμμίζουν οι βουλευτές “υφίστανται πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή της μισθοδοσίας τους, όμηροι λόγω της  αβεβαιότητας της εργασιακής τους σχέσης (ΙΔΟΧ), αδυνατώντας να επιβιώσουν απλήρωτοι μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους, με τα ενοίκια αλλά και τα έξοδα να τρέχουν”.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ ανάλογη είναι και η κατάσταση για τους συμβασιούχους και σε άλλα έργα στα Δωδεκάνησα, όπως στο έργο κατασκευής υδραγωγείου (Μαυρικές), στην αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου νερού (Σφαγεία), και στην κατασκευή έργων λυμάτων (Κέφαλος – Αντιμάχεια – Μαστιχάρι) στην Κω.

“Σε όλα τα έργα” τονίζουν οι ερωτώντες βουλευτές “κανένας φορέας που εμπλέκεται στην μισθοδοσία, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια, η Εφορεία Αρχαιοτήτων, το λογιστήριο δεν δίνει μία ξεκάθαρη απάντηση  στους εργαζόμενους”.

Οι τρείς βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν την υποστελέχωση των αρχαιολογικών υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα και την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών. Ταυτόχρονα ζητούν από την υπουργό να πληροφορηθούν τον λόγο της μη έγκαιρης καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων καθώς και τα μέτρα, που θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να εξοφληθούν άμεσα οι συμβασιούχοι και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους στο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια