Παρέμβαση Μ.Κόνσολα για τις συμβάσεις εργαζομένων σε Μουσεία

konsolas 4

«Η λήξη των συμβάσεων στο τέλος Μαρτίου των εργαζομένων και εξειδικευμένων πωλητών στα πωλητήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία τους», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Λίνα Μενδώνη.

gold+&+silver+banner+lockdown

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η λειτουργία των πωλητηρίων στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους είναι ζωτικής σημασίας για τον τουρισμό μας, αλλά και τα δημόσια έσοδα, ενώ έναρξη της τουριστικής περιόδου προϋποθέτει την πλήρη προετοιμασία της χώρας για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της και να τους προσφέρει υπηρεσίες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, τονίζοντας ότι υπάρχουν τρεις επιλογές:

1ον: Η ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων προκειμένου να διασφαλιστεί άμεσα η απρόσκοπτη λειτουργία των πωλητηρίων, από τη στιγμή που ξεκίνησαν να έρχονται οι τουρίστες στη χώρα μας.

2ον: Η διαδικασία προκήρυξης νέων θέσεων συμβασιούχων από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων που έχει, όμως, ένα σημαντικό μειονέκτημα: το γεγονός ότι δεν υπάρχει χρόνος για να ολοκληρωθεί εγκαίρως αυτή η διαδικασία και μέσω του ΑΣΕΠ αφού ήδη η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει.

3ον: Η προκήρυξη μόνιμων θέσεων στα πωλητήρια των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου να μην αναζητείται κάθε φορά λύση με συμβάσεις ή να ζητείται η ανανέωσή τους, με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό και πρόβλημα στη λειτουργία τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια