Μία διαφορετική προσέγγιση στο μείζον θέμα των θανατηφόρων τροχαίων


Όταν συμβεί ένα τροχαίο δυστύχημα η συμπεριφορά των ατόμων που βρίσκονται εκεί, καθώς και οι αποφάσεις που θα πάρουν για την διαχείριση του περιστατικού, είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για τον τραυματία όσο και για τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

gold+&+silver+banner+lockdown

Για πρώτη φορά στο νησί μας αναλύθηκαν οι δυνάμεις που ασκούνται κατά τη διάρκεια μία σύγκρουσης μεταξύ οχημάτων. Οι τύποι συγκρούσεων και οι αναμενόμενες κακώσεις από κάθε μία. Οι τραυματισμοί πεζών και ειδικά των παιδιών, καθώς επίσης και ο σημαντικός ρόλος των πολιτών που παρευρίσκονται ως πρώτοι ανταποκριτές στα πρώτα λεπτά μετά το τροχαίο, (ασφάλεια σκηνής, προσέγγιση, όρια του πολίτη όσον αφορά τις πρώτες βοήθειες και τον απεγκλωβισμό του τραυματία).

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς αποτέλεσε η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου κ. Χρήστου Μπάρδου. Οι διασώστες Ρόδου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την διεύθυνση του Μητροπολιτικού Κολλέγιου, την κ. Μαγκαφά Χρυσούλα, καθώς επίσης και όλους τους καθηγητές και σπουδαστές για την τιμή να μας προσκαλέσουν και για την απαράμιλλη φιλοξενία τους.

Τέλος, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και τον πρόεδρό του κ. Κολιάδη Αλέξανδρο για την ενεργό συμμετοχή του στην προσπάθεια που κάνουμε για την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα ασφάλειας της υγείας.

Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της ανακήρυξης του έτους 2022 ως ‘’Έτους Ανάπτυξης Δικτύου Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών Στο Νησί Της Ρόδου Και Εκπαίδευσης Των Πολιτών Στις Πρώτες Βοήθειες’ και της ενημερωτικής εκστρατείας πρόληψης, εθελοντισμού και αλληλεγγύης καθώς και προάσπισης της ασφάλειας του πολίτη κατά την οποία οι Διασώστες Ρόδου εκπαιδεύουν πολίτες, σχολεία και φορείς του νησιού.

Εκ μέρους όλων των μελών

Παναγιώτης Σπανός

Πρόεδρος

Νεκταρία Αγγελή

Αντιπρόεδρος

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια