Δυσαρέσκεια στην Κάρπαθο για μη προσέγγιση του «Πρέβελης» στο λιμάνι


Την δυσαρέσκεια του για την ταλαιπωρία που υπέστησαν συμπατριώτες του, εξ αιτίας απόφασης του καπετάνιου του πλοίου «Πρέβελης» να μην προσεγγίσει το λιμάνι του Διαφανίου, εξέφρασε νωρίτερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος της κοινότητας Ολύμπου-Διαφανίου Καρπάθου Ηλίας Παπηλίας.

Συγκεκριμένα οι περίπου 20 επιβάτες του πλοίου με προορισμό το λιμάνι του Διαφανίου, ενημερώθηκαν χθες (Σάββατο) τη νύχτα λίγο πριν την προγραμματισμένη προσέγγιση ότι το πλοίο λόγω καιρού δεν θα «έπιανε» το Διαφάνι και θα τους αποβίβαζε στα Πηγάδια, όπως και έγινε. «Οι άνθρωποι αυτοί υπέστησαν μια τεράστια ταλαιπωρία μέσα στη νύχτα, αφού έπρεπε να βρουν κάπου να διανυκτερεύσουν ή να πάρουν ταξί για να φθάσουν στον προορισμό τους, πληρώνοντας 80 ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος.

Αυτό που προκάλεσε πάντως την αγανάκτηση των κατοίκων του Διαφανίου και της Ολύμπου είναι το γεγονός ότι στη συνέχεια και μετά από παρέμβαση του βουλευτή Μάνου Κόνσολα, το πλοίο έδεσε στο Διαφάνι και επιβίβασε όσους περίμεναν να αναχωρήσουν από εκεί.

Μάλιστα ο πρόεδρος της κοινότητας αναμένεται να προχωρήσει αύριο σε διαμαρτυρία προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία και το υπουργείο Ναυτιλίας για προβλήματα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση της περιοχής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια