Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες για την αντιπυρική περίοδο

πυροσβεστικη αρθρα

Η επικείμενη αντιπυρική περίοδος ήταν το θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που συγκάλεσε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου.

gold+&+silver+banner+lockdown

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά συνεδριάσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου.

«Οι πυρκαγιές φέτος ξεκίνησαν πολύ νωρίς», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης μιλώντας στους δημοσιογράφους και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη μεγάλη φωτιά που αποτέφρωσε 650-700 στρέμματα στην Σορωνή.

«Ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην βάζει φωτιές», είπε, για να προσθέσει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι ιδιοκτήτες-χειριστές μηχανημάτων και οι εθελοντές, είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, όπως φάνηκε και στη Σορωνή.

Ερωτηθείς σχετικά με τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι ενδέχεται στην περιοχή να σταθμεύουν 4, εκ των οποίων ένα ελικόπτερο, γεγονός που αναμένεται να διευκρινιστεί αύριο σε τηλεδιάσκεψη με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια