«Υπολειτουργούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες στη Ρόδο»

ελληνική αστυνομία άρθρα

Σε σοβαρή καταγγελία για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες στη Ρόδο προχώρησε σήμερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, μετά από συνάντηση που είχε με Β΄/Υποδ/ντη της Α΄Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/νησου, Αστ/κο Δ/ντη κ. Ιωάννη Τσακιράκη αφού όπως αναφέρει απουσιάζει ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής, καθώς και ο Α’ Υποδιευθυντής.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει: «Το γεγονός ότι το σύνολο των Υπηρεσιών παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης σε συνδυασμό με την ασάφεια των εντολών, έχει ως αποτέλεσμα να γινόμαστε καθημερινά δέκτες έντονων παραπόνων και καταγγελιών από τα μέλη μας, τα οποία, πλέον αντιλαμβάνονται ότι βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο. Δεν αποτελεί κοινό μυστικό το γεγονός, ότι ακόμα και κεντρικές Υπηρεσίες όπως η Υποδ/νση Ασφάλειας και το Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου υπολειτουργούν, αφού ακόμα και πολίτες, που προσέρχονται σε αυτές, εκτός του ότι είναι αφύλακτες (δεν υπάρχει σκοπός), τις παρομοιάζουν με “μπουτίκ”, αφού ψάχνουν από γραφείο σε γραφείο τον Αστυνομικό να απευθυνθούν. Για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, δεν γίνετε λόγος, αφού περιπολικό διατίθεται, όταν και αν μπορούμε και τις περισσότερες φορές με ένα άτομο. Όσον αφορά τις περιφερειακές Υπηρεσίες, τι μπορούμε να πούμε όταν επί παραδείγματι, το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε Αστυνομικό Τμήμα Γλύστρας, τα σχόλια περιττεύουν».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Τέλος, είναι αυτονόητό ότι έτσι, καλοκαίρι δεν βγαίνει. Επιβάλλεται η άφιξη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή (που θα πρέπει να γίνει το συντομότερο) να συνδυαστεί με τολμηρές αποφάσεις που θα δώσουν λύσεις, σε διαφορετική περίπτωση το καράβι κινείται προς τα βράχια».

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια