Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου: Διαβεβαίωση ότι θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι στα σεισμόπληκτα έργα της Κω


Απλήρωτοι συνεχίζουν να παραμένουν επί τέσσερις συνεχείς μήνες, οι πέντε εργαζόμενοι συμβασιούχοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, που απασχολούνται στα σεισμόπληκτα έργα της Κω, στο Κάστρο και στις Μεσαιωνικές Οχυρώσεις της Ιπποκράτους και ο ένας συμβασιούχος εργατοτεχνίτης σε ανασκαφικό έργο της Καρπάθου, παρά τις δεσμεύσεις της υπηρεσίας ότι θα καταβάλλονταν οι οφειλόμενοι μισθοί μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου.

Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου του ΥΠΠΟ διαφόρων ειδικοτήτων, αρχιτέκτονες εργατοτεχνίτες, αρχαιολόγοι προσλήφθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο να φέρουν εις πέρας έργα εξαιρετικής σημασίας όπως το Κάστρο και οι μεσαιωνικές  οχυρώσεις στο κέντρο της πόλης στην οδό Ιπποκράτους που πέντε χρόνια τώρα από τον σεισμό του 2017 βρίσκονται σε κατάσταση εγκατάλειψης.

Ήδη οι συμβάσεις των περισσοτέρων έχουν λήξει η λήγουν τον Απρίλιο και άγνωστο παραμένει αν αυτές θα ανανεωθούν μετά από τέσσερις μήνες όπως προβλέπει η διαδικασία.

Σύμφωνα με δηλώσεις αρμοδίων της υπηρεσίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου οι οφειλόμενοι μισθοί θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 13 Απρίλη καθώς έχουν εκδοθεί τα σχετικά εντάλματα πληρωμών από την Ενιαία αρχή Πληρωμών.

Όσον αφορά στην εξέλιξη των έργων εγκρίθηκε ποσόν 4 εκ. για μελέτη του Κάστρου και 1,5 εκ. για τις μελέτες των Μεσαιωνικών οχυρώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου πρόθεση του ΥΠΠΟ είναι να λειτουργήσει και εφέτος ένα τμήμα του Κάστρου για τους επισκέπτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια