Θέση πήρε ο Β.Καλοπήτας για το κλειστό γυμναστήριο στον Αρχάγγελο

kalopitas

Θολό παραμένει ακόμα το τοπίο, έναν χρόνο μετά τις εξαγγελίες του ίδιου του υφυπουργού

Αθλητισμού στη Ρόδο τον Απρίλιο 2021, για την ανέγερση του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Αρχαγγέλου, η ολοκλήρωση του οποίου θα ωφελήσει πολλαπλά την τοπική κοινωνία, και που παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τόσο τοπικά όσο και κεντρικά ότι θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών, εντούτοις παραμένει στον «αέρα» παρότι συνήφθη ήδη από το περασμένο έτος σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την συγχρηματοδότησή του.

gold+&+silver+banner+lockdown

Επειτα από σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και Κώστα Σκανδαλίδη έπειτα από πρωτοβουλία του μέλους της ΚΠΕ της παράταξης κ. Βάιου Καλοπήτα, προς την αρμόδια Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη η «ήξεις αφήξεις» απάντηση του Υφυπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη απάντηση δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την έναρξη εργασιών του έργου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2019 υπήρξε η δέσμευση των αρμόδιων ΟΤΑ για την κατασκευή του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Αρχαγγέλου, του οποίου η χρηματοδότηση θα γινόταν με κονδύλια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Έκτοτε ωστόσο, υπήρξε στασιμότητα σχετικά με το θέμα αυτό και παρά τις πιέσεις των αθλητικών συλλόγων της περιοχής, το έργο κατασκευής έμεινε στα χαρτιά. Κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού στη Ρόδο τον Απρίλιο 2021, το θέμα ανασύρθηκε και πάλι. Μάλιστα, ο ίδιος ο Υφυπουργός ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Δήμαρχο Ρόδου και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, θα κάνει πραγματικότητα το έργο της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στον Αρχάγγελο, σε υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις το έργο επρόκειτο να δημοπρατηθεί συντομότατα, ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της περιφέρειας, με ορίζοντα ολοκλήρωσής του τα δύο έτη.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της παραπάνω συνάντησης, ήδη με την υπ’ αρ. 109/31-5-2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, συνήφθη σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την συγχρηματοδότηση κατασκευής του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου Αρχαγγέλου.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, το έργο δεν έχει προχωρήσει καθόλου, τη στιγμή που αντίστοιχα έργα σε άλλες Περιφέρειες, όπως στην Κρήτη, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια