Δήμος Κω: Συλλαλητήριο και παράσταση στη Βουλή για θέματα υγείας

 


Την Οργάνωση Παγκωακού συλλαλητηρίου, με κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων του νησιού συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών υπηρεσιών και τη πραγματοποίηση παράστασης   αντιπροσωπείας του Δήμου στη Βουλή των Ελλήνων με κύριο αίτημα την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Κω.

Παράλληλα, ο δήμος θα διεκδικήσει την ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης του νέου Νοσοκομείου, προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και τον διαχωρισμό της 2ης ΥΠΕ σε Νησιών Αιγαίου και Πειραιώς ενώ θα επιδιώξει παρουσία προς ενημέρωση των Πανελλαδικών Μέσων Ενημέρωσης και θα προσφύγει και στο Συνήγορο του Πολίτη τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τη πρόταση της δημοτικής αρχής ψήφισε, με επιφυλάξεις, μόνο η μία από τις τρείς παρατάξεις της μειοψηφίας “Όραμα”. Να σημειωθεί πως δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση του “Οράματος” για άρνηση του δήμου να στήσει κάλπες στις επικείμενες εθνικές εκλογές και υιοθέτηση του “υγειονομικού ισοδύναμου”.

Τη δική τους πρόταση υποστήριξαν οι παρατάξεις ‘’Δύναμη Αλλαγής’’ και ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’.

Η’’ Δύναμη Αλλαγής ‘’διαφώνησε με το κλείσιμο των Καταστημάτων ενώ επιβεβλημένη θεώρησε τη διεκδίκηση του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας και την αποκατάσταση της ηρεμίας στο εργασιακό περιβάλλον του Νοσοκομείου μεταξύ διοίκησης και ιατρών ζητώντας τη παραίτηση του ΔΣ.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” συμφώνησε με τη λαϊκή κινητοποίηση αφού όπως υπογράμμισε πάντα υποστήριζαν τα αιτήματα των εργατικών σωματείων και φορέων “σε αντίθεση με την δημοτική αρχή που ήταν άφαντη”, όπως υποστήριξε. Παράλληλα κάλεσε τη δημοτική αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση για το δημόσιο χαρακτήρα τόσο του Νοσοκομείου όσο και των λοιπών δομών υγείας πέρα από Συμπράξεις με ιδιώτες (ΣΔΙΤ).

Παρόντες στην ειδική συνεδρίαση εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων του Νοσοκομείου, Εργατικού Κέντρου που κατέθεσαν για άλλη μια φορά τις προτάσεις τους καθώς και οι βουλευτές του Νομού και εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ και  της Περιφέρειας που δήλωσαν στήριξη στις διεκδικήσεις του δήμου Κω για στελέχωση των δομών υγείας του νησιού.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια