Ρόδος: Δορυφόρο κατασκεύασαν μαθητές του 3ου ΓΕΛ


Τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) που ήρθαν πρώτοι σε πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής, έχοντας κατασκευάσει δορυφόρο που σχετίζεται με την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών, βράβευσε σήμερα εκ μέρους της δημοτικής αρχής Ρόδου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα τουρισμού και δημοσίων σχέσεων, εκπαιδευτικός Θανάσης Βυρίνης.

gold+&+silver+banner+lockdown

Συγκεκριμένα οι μαθητές κατασκεύασαν δορυφόρο που μέσω αισθητήρων θερμοκρασίας, καταγράφει στοιχεία που δείχνουν αν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς. «Μέσω αισθητήρων θερμοκρασίας, και με δεδομένα από την πυρκαγιά της Ρόδου το 2021, καταγράφονται CO, υγρασία, PM 2.5, CO2 και φορμαλδεΰδη. Οι μετρήσεις αυτές δείχνουν αν υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης φωτιάς αφού λίγες μέρες πριν την καταστροφική πυρκαγιά της Ρόδου παρατηρήθηκε αυξημένη περιεκτικότητα σε PM 2,5 και CO στην ατμόσφαιρα, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς στην δυτική ακτή της Τουρκίας», εξήγησε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Ρόδου Ανδρέας Μαρίνος, που συνόδευε τους μαθητές, μαζί με τον καθηγητή φυσικής Βασίλη Σάββα.

Πρόκειται για τους Μελέτη Φώτη, Σκανδαλίδη Αικατερίνη, Ευαγγελία Χατζηδάκη, Παρασκευή Φραράκη, Ηλιάνα Παπαθεοδωράκη, Ιωάννη Σταματιάδη και Ναταλία Σταματάκη, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στη Μπολόνια, έχοντας διακριθεί μεταξύ πολλών υποψηφιοτήτων από δημόσια αλλά και ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Η δράση είναι εγκεκριμένη από το υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «CanSat in Greece», που είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής και διοργανώνεται από τη SPIN – Space Innovation, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και τον World CanSat & Rocketry Competition (WCRC).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια