Θα καλυφθούν άμεσα με δύο γιατρούς τα κενά στο Νοσοκομείο Κω


Τη διαβεβαίωση ότι θα μετακινηθούν άμεσα δυο γιατροί στο Νοσοκομείο Κω απέσπασε από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα το Συντονιστικό όργανο του δήμου, που συγκροτήθηκε  για τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των δομών υγείας του νησιού, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί της στην Αθήνα.

Ειδικότερα πρόκειται για ένα Παθολόγο και έναν Γενικής Ιατρικής που προέρχονται από το Νοσοκομείο Σύρου και από το Ασκληπιείο Βούλας και θα παραμείνουν για 15 μέρες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω.

Η κ. Γκάγκα δεσμεύτηκε ακόμα για άμεση θεσμοθέτηση ισχυρών οικονομικών κινήτρων για την μετακίνηση σε περιφερειακά νοσοκομεία ιατρών και νοσηλευτών, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Συντονιστικό όργανο ενημέρωσε για τα προβλήματα στελέχωσης των δομών υγείας τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης  Παναγιώτη Πικραμένο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή των Ελλήνων.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η επικεφαλής της Παράταξης ΟΡΑΜΑ- ΔΡΑΣΗ Ρούφα Ιωάννα, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καμπανής Ιωάννης, η Πρόεδρος του Ι.Σ. Κω Φρατζάκη Μαρία, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών  Γαβαλά Κατερίνα, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καρανάσιου Γαρυφαλιά και ο Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής στο Νοσοκομείο  Γεννηματάς. Κοπάδης Γιώργος.

Στο ΚΥ Πλατανίου μεταφέρονται τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και το ΕΚΑΒ

Από τη  Δευτέρα 16 Μαΐου μεταφέρονται στο ΚΥ Πλατανίου, (πρώην ΙΚΑ) τα Τακτικά Εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και ο Σταθμός του ΕΚΑΒ χωρίς ωστόσο να προσληφθεί το αναγκαίο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη στελέχωση τους.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε από την 2η ΥΠΕ ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου υποστηρίζει ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μέχρι τότε όμως  οι ανάγκες θα καλυφθούν από το υπάρχον προσωπικό.

Ιδιαίτερα για το Σταθμό του ΕΚΑΒ οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το χώρο που θα τους φιλοξενήσει στο ΚΥ Πλατανίου τονίζοντας σε δηλώσεις τους  στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ότι “δεν είναι δυνατόν να εφημερεύουν οι εργαζόμενοι σε υπόγειο, δίπλα στο Λεβητοστάσιο όταν υπάρχουν αίθουσες διαθέσιμες στο οίκημα”.

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια