Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στην Ρόδο ζητά ο Ν.Σαντορινιός

santorinios 3

Την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών συντήρησης των μονάδων του ΑΗΣ Σορωνής και του ΘΗΣ Νότιας Ρόδου, ζήτησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα προβλήματα ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

gold+&+silver+banner+lockdown

«Αναφορικά με την από 13/05/22 επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ Α.Ε. (ΖΕΥΣ) σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα δύο εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί της Ρόδου. 

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή γίνεται αναφορά στις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες του νησιού, οι οποίες οφείλονται, ως επί το πλείστον, στην τουριστική κίνηση. 

Παρά την αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς και την κατασκευή του νέου ΘΗΣ στη Νότια Ρόδο, φαίνεται ότι η ενεργειακή επάρκεια του νησιού δεν είναι εξασφαλισμένη. 

Η λειτουργική ικανότητα των μονάδων του ΑΗΣ είναι επισφαλής λόγω παλαιότητας του συστήματος και ελλιπούς συντήρησης. Επίσης ο νέος ΘΗΣ αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικά και τεχνικά τα οποία, ενώ έχουν επισημανθεί από το τεχνικό προσωπικό του σταθμού από την αρχή της λειτουργίας του, εντούτοις δεν έχουν επιλυθεί ακόμη.

Μέσω της επιστολής ζητείται να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης  των δυο σταθμών, δίχως άλλη καθυστέρηση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των μονάδων και να μην βρεθεί το νησί της Ρόδου, εν μέσω τουριστικής περιόδου, με προβλήματα ηλεκτροδότησης. Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια