Κως: Συλλαλητήριο για την υγεία την ερχόμενη Παρασκευή


Στη τελική ευθεία για τη διοργάνωση του Παγκωακού Συλλαλητηρίου την Παρασκευή 6 Μαΐου για τη στελέχωση των δομών Υγείας στο νησί, βρίσκεται η δημοτική αρχή Κω με τον δήμαρχο, Θεοδόση Νικηταρά, να μοιράζει μαζί με τους συνεργάτες του, ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους πολίτες.

Η συγκέντρωση θα γίνει έξω  από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω  στις 11.30 το πρωί, μετά την απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου του δήμου Κω. Ηχητικό μήνυμα για την ενημέρωση των Κώων έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος, το οποίο ήδη μεταδίδεται από τα Μέσα Ενημέρωσης

Μετά το συλλαλητήριο τα μέλη του Συντονιστικού θα μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και εκπροσώπους κομμάτων.

Το Συντονιστικό Όργανο καλεί τον Κωακό λαό να δώσει βροντερό παρών με μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα αιτήματα της κοινωνίας για παροχή δημόσιας, δωρεάν υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή των κατοίκων απ’ όλο το νησί.

“Το Νοσοκομείο όχι μόνο αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες παροχής υγείας του μόνιμου πληθυσμού, αλλά λειτουργεί ως τροχοπέδη της αναπτυσσόμενης τουριστικής οικονομίας του τόπου μας. Και ενώ η Κως διαχρονικά προσφέρει πολλά στο Α.Ε.Π. της χώρας, την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση  δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Κω για στελέχωση των δομών υγείας της’’, τονίζει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στο υπόμνημα που θα καταθέσει στο Υπουργείο Υγείας.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις

 Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απευθύνει στα μέλη του ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Εστίασης Κω, ζητώντας από τους επιχειρηματίες της εστίασης να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο και να προχωρήσουν σε στάση εργασίας κατά τη διάρκεια της δράσης ως “ελάχιστη συμπαράσταση στη δράση και τους ανθρώπους που υπέφεραν και υποφέρουν από αυτή τη κατάσταση καθώς η Υγεία μας είναι το υπέρτατο αγαθό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο νησί μας διαχρονικά”.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια