«Σοβαρά προβλήματα με τους δασικούς χάρτες»


Στην τεκμηρίωση σοβαρών προβλημάτων που καταγράφονται με τους δασικούς χάρτες και τις κτηματολογικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα, προχωρά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι προβλήματα αυτά πρέπει να επιλυθούν άμεσα προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα τους οι πολίτες.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επικεντρώνεται σε τρία προβλήματα:

gold+&+silver+banner+lockdown

1ον: Σε πολλές περιοχές στα Δωδεκάνησα, η ανάρτηση των δασικών χαρτών έχει γίνει με τη μορφή σκίτσων. Αυτό σημαίνει ότι ιδιοκτησίες που έχουν τίτλο και απεικονίζονται με ακρίβεια στους χάρτες του κτηματολογίου δεν απεικονίζονται στον δασικό χάρτη.

Το αποτέλεσμα είναι, ο πολίτης να μην έχει τις πλήρεις συντεταγμένες οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να καταθέσει ένσταση ή αντιρρήσεις στο σύστημα.

Το γεγονός αυτό, καθιστά δύσκολο έως αδύνατο, τον εντοπισμό ιδιοκτησιών προκειμένου να υποβληθούν αντιρρήσεις.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι δασικοί χάρτες στα Δωδεκάνησα πρέπει να στηρίζονται στις μερίδες ιδιοκτησίας όπως απεικονίζονται αριθμημένα στο κτηματολόγιο, προκειμένου να μπορεί ο πολίτης να εντοπίζει την ιδιοκτησία του πάνω στον δασικό χάρτη.

2ον: Η υποστελέχωση σε μηχανικούς των κτηματολογικών υπηρεσιών. Ήδη εκκρεμεί ένας μεγάλος αριθμός αιτημάτων που είναι φύσει αδύνατον να εξυπηρετηθεί όπως και αιτήσεις για σχεδιαγράμματα και αντιρρήσεις. Η προσπάθεια να διατεθούν δικηγόροι δεν λύνει το πρόβλημα γιατί χρειάζονται επιπλέον και μηχανικοί για να καλύψουν το τεχνικό μέρος.

3ον: Το γεγονός ότι στα Δωδεκάνησα ένας μεγάλος αριθμός πολιτών με ιδιοκτησίες είναι απόδημοι Έλληνες που ζουν μονίμως στο εξωτερικό και επισκέπτονται την πατρίδα για λίγες ημέρες κάθε χρόνο ή οι περισσότεροι με ακόμα πιο αραιή συχνότητα.

Για αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες. Με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα και αυτοί που θα έρθουν φέτος για λίγες ημέρες στην Ελλάδα δεν θα έχουν το χρόνο αλλά και τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δικαιώματά τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια