΄Εκθεση για την Κυρά της Ρω στη Ρόδο


Εκθεση πυρογραφίας και ξύλινων ομοιωμάτων με θέμα :«Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ» οργανώνουν στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου Ρόδου η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου αφιερωμένη στη μνήμη της Κυράς της Ρω – Δέσποινας Αχλαδιώτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση, στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και ώρα 18.30.

Η συγκεκριμένη δράση, που αποτελεί πρωτοβουλία του Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) πραγματοποιείται με αφορμή τα 40 έτη από τον θάνατο της Κυράς της Ρω.

Στην έκθεση, θα παρουσιαστούν έργα πυρογραφίας, πανό, πάπυροι και ξύλινα ομοιώματα με τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, καθώς και η Παραδοσιακή Φορεσιά – κειμήλιο 120 ετών. Δημιουργός των έργων είναι το μέλος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου Αρχιλοχίας (ΠΒ) Στράτος Μυλωνάς. Επίσης, θα προβληθεί βίντεο με εικόνες από την ζωή της, δημιουργία του μέλους της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. Επιλοχία (ΠΖ) Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη.

“Δεν είμαστε εδώ μόνο για να υποβάλλουμε αιτήματα ,αλλά έχουμε και την υποχρέωση στα πλαίσια των πολιτιστικών μας δράσεων να τιμούμε και αυτούς που πρόσφεραν στην πατρίδα αφιερώνοντας την ίδια τους τη ζωή “είπε στην ΕΡΤ Ν.Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) Νικόλαος Αντωνόπουλος Επχίας (ΠΖ) .

Κατά την τελετή εγκαινίων, ο βραβευμένος συγγραφέας στην Ευρώπη και την Αμερική, Γιάννης Σκαραγκάς και η Φωτεινή Μπαξεβάνη, μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου, θα μιλήσουν για το βιβλίο και την παράσταση «Η Κυρά της Ρω», που έχει ήδη συμπληρώσει τα 5 χρόνια επιτυχίας στην Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ και Αυστραλία. Οι ίδιοι, θα αναφερθούν στον διαχρονικό ανθρωπισμό της ασκητικής γυναίκας και σε όλα τα επίκαιρα θέματα ελληνικότητας και ταυτότητας, που ανοίγει η συμβολική της διαδρομή, ιδίως μετά την οικονομική και πανδημική κρίση.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Ένωσης Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), Αντισμήναρχος Δημήτρης Ρώτας.

Διάρκεια Έκθεσης: Σάββατο 28 Μαΐου έως Σάββατο 04 Ιουνίου.

Ημέρες & ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 09:00π.μ. – 03:00μ. Δευτέρα – Κυριακή Κλειστά

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ ΝΟΤΙΟΥ ΑΓΑΙΟΥ.

gold+&+silver+banner+lockdown

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια