Ο Δήμος Ρόδου ξανά πρώτος σε Γαλάζιες Σημαίες


Στην πρώτη θέση πανελληνίως όσον αφορά το πλήθος των Γαλάζιων Σημαιών, κατατάσσεται και φέτος ο Δήμος Ρόδου, ενώ το νησί βρίσκεται σε υπερέχουσα θέση σε σύγκριση με άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του εξωτερικού!

gold+&+silver+banner+lockdown

Χθες Δευτέρα, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), που είναι υπεύθυνη στην Ελλάδα για τον θεσμό, ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση στο Glyfada Golf Gardens, τα αποτελέσματα για το έτος 2022, σύμφωνα με τα οποία η Ρόδος κατατάσσεται πρωταθλήτρια σε επίπεδο Δήμου με 55 βραβευμένες ακτές συνολικά, υπερβαίνοντας τον αριθμό των 49 Γαλάζιων Σημαιών που χάρισαν στο νησί την πρωτιά και το 2021! 

Σημαντικό είναι να σημειωθεί, ότι η Ρόδος υπερέχει κορυφαίων τουριστικών προορισμών του εξωτερικού! Κέρδισε περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες από την Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και τη Μινόρκα. Και τα τρία νησιά της Ισπανίας, συγκέντρωσαν το 2022 συνολικά 30 Γαλάζιες Σημαίες. Επίσης τα Κανάρια Νησιά (επτά νησιά) κέρδισαν 54 ενώ μόνη της η Ρόδος, 55! 

Εάν δε υπολογίσει κανείς ότι η Ισπανία ως χώρα πρωτοστατεί στις γαλάζιες σημαίες ακτών τα τελευταία χρόνια, έχοντας καταλάβει και φέτος την πρώτη θέση με 621 ενώ η Ελλάδα ήρθε δεύτερη με 581 συνολικά, η πρωτιά της Ρόδου και η απόλυτή της υπεροχή σε σύγκριση όχι μόνο με προορισμούς της Ελλάδας αλλά και με «ναυαρχίδες» του παγκόσμιου τουρισμού, καθίσταται ακόμη πιο σημαντική.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια