Εγκρίθηκε ομόφωνα η μελέτη για την Αποκατάσταση της Νέας Αγοράς!

nea agora 2

Ομόφωνα εγκρίθηκε χθες, 16η Μαΐου 2022, ημέρα Δευτέρα, η μελέτη που συντάχθηκε υπό την επίβλεψη της δημοτικής αρχής του Αντώνη Β. Καμπουράκη και του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου και αφορά στην αποκατάσταση του κτηριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς.

gold+&+silver+banner+lockdown

Η μελέτη εγκρίθηκε ομόφωνα από το σύνολο των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κατόπιν διαβίβασης του σχετικού φακέλου από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων στην αρμόδια προς έγκριση Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου. 

Το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεδρίασε χθες, Δευτέρα 16η Μαΐου 2022, την 9η πρωινή με τηλεδιάσκεψη. Στη συνεδρίαση μετείχε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, ο οποίος και ενημέρωσε αναφορικά με το περιεχόμενο της μελέτης που συνέταξε η διεύθυνση που προΐσταται πολιτικά (Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου. 

Έπειτα από την παρουσίαση της μελέτης του Δήμου Ρόδου από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και κατόπιν της τοποθέτησης του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης, η μελέτη που αφορά στην αποκατάσταση και αναβάθμιση της λειτουργίας του μνημειακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς Ρόδου, στη λεωφόρο 7ης Μαρτίου στο Μανδράκι της Ρόδου, ιδιοκτησίας Δήμου Ρόδου, εγκρίθηκε ομόφωνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια