Ρόδος: Ανακατασκευάζει ο Δήμος για το κυνήγι ελαφιού


Αναδιπλώνεται η δημοτική αρχή Ρόδου, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο “ανοίγματος” του κυνηγιού και στα ελάφια “Dama-dama”.

gold+&+silver+banner+lockdown

Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής, που συνέστησε το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, Στράτος Καρίκης δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να μπει για συζήτηση ένα τέτοιο θέμα». Τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου, την περασμένη Πέμπτη από τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη και τον Πρόεδρο του συμβουλίου, Μιχάλη Σοκορέλλο για το ελάφι dama-dama -μοναδικό στο είδος του, που διαβιεί στην Ρόδο- ότι θα πρέπει να ζητηθεί από την κυβέρνηση να αποχαρακτηριστεί από προστατευόμενο είδος σε επικίνδυνο είδος για τον άνθρωπο, προκάλεσαν θύελλα διαμαρτυριών στην τοπική κοινωνία. Αυτό φαίνεται να “ανάγκασε” την δημοτική αρχή να ρίξει το θέμα «στα μαλακά».

Σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο κ. Καρίκης, δήλωσε με τρόπο κατηγορηματικό ότι τέτοια πρόταση, για ελεγχόμενο κυνήγι, δεν πρόκειται να εισαχθεί στην επιτροπή. «Έγινε μια ανοιχτή συζήτηση στο συμβούλιο και ειπώθηκαν αυτά, που δημοσιοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο. Ήταν μια συζήτηση και τίποτε άλλο. Το θέμα του κυνηγιού για το ελάφι δεν πρόκειται, ούτε καν να συζητηθεί στην επιτροπή. Θα τεθούν προς συζήτηση η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το ελάφι και άλλες προτάσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με το κυνήγι του».

Εξάλλου ο τέως δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος μιλώντας και αυτός στην ΕΡΤ Νοτίου, ανέφερε με σκωπτικό ύφος, ότι «την πάτησε η δημοτική αρχή γιατί πήγε να πουλήσει εκδούλευση». Ο κ. Χατζηδιάκος σημείωσε: Ποιο είναι το δημοτικό συμβούλιο που μπορεί να αλλάξει νόμους; Ξέρουν τι λένε; Η άγνοια τους δυστυχώς οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις. Φοβάμαι, ότι θα δούμε και χειρότερα. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα τους μείνει ο τίτλος του ελαφοκυνηγού».

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια