Ανήσυχος για την φετινή τουριστική σεζόν ο Κώστας Τεχνίτης

Lindos

 Αλληλοσυγκρουόμενα είναι τα αισθήματα για την εξέλιξη της σεζόν στους επιχειρηματίες του τουρισμού στα Δωδεκάνησα.

gold+&+silver+banner+lockdown

‘’Αισιοδοξία γιατί τα ποσοστά των αφίξεων είναι πολύ καλά αυτή τη στιγμή και δεν υπάρχουν ακυρώσεις, ανησυχία γιατί πολλοί είναι οι παράγοντες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της τουριστικής χρονιάς ’’τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο τουριστικός πράκτορας Κώστας Τεχνίτης.

‘’Το ενεργειακό κόστος, η πανδημία, η ακρίβεια στα είδη διατροφής αλλά και τοπικά προβλήματα με σημαντικότερο αυτό της έλλειψης ιατρών στο Νοσοκομείο της Κω, θα κρίνουν τους επόμενους μήνες’’ υποστήριξε ο κ Τεχνίτης υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνει κανείς προβλέψεις ακριβείας.

Εκτίμησε πως αν δεν υπάρχουν ανατροπές  οι αφίξεις θα αγγίξουν τα μεγέθη  του 2019 όχι όμως και τα έσοδα γιατί όπως επεσήμανε ‘’υπάρχουν οι ζημιές του 2020 και 2021’’ ενώ και οι Ευρωπαίοι έχουν οικονομικά προβλήματα αλλά ‘’η δίψα τους για διακοπές είναι μεγαλύτερη.’’

Ο δραστηριοποιούμενος επί χρόνια στα Δωδεκάνησα τουριστικός πράκτορας έκανε λόγο για πιθανή αύξηση, της τάξης του 5%, στα πακέτα που θα πουληθούν το 2022 από τους tour-operators (δεδομένη είναι η αύξηση για το 2023 στο 10%) λόγω της ακρίβειας και της ανόδου της τιμής των καυσίμων των αεροπλάνων.

‘’Ακόμα και ο αριθμός των πτήσεων δεν γνωρίζουμε αν θα διατηρηθεί ο ίδιος’’, πρόσθεσε ο κ. Τεχνίτης ενώ δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας για πολλές Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιλογή των νησιών Ρόδου, Κω, Καλύμνου, Λέρου, Πάτμου από τους Ευρωπαίους αλλά και πάλι όπως ανέφερε ’’το αποτέλεσμα θα κριθεί τη τελευταία στιγμή.’’

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια