Διερωτάται για το Αστυνομικό Τμήμα της Λέρου ο Μ.Κόνσολας


«Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, δεν μας κολακεύει ως χώρα», τονίζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Λέρο.

«Το κτίριο είναι πλήρως ακατάλληλο και χρήζει άμεσης ανακατασκευής, η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί», αναφέρει ο κ. Κόνσολας

Με άμεση παρέμβασή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι ο χώρος που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα της Λέρου στην περιοχή Αγία Μαρίνα, όχι μόνο είναι πλήρης ακατάλληλος, αλλά αποτελεί και αφορμή δυσμενών σχολίων.

Αναφέρει ότι το γεγονός της ακαταλληλότητας του χώρου είχε αναδειχθεί και σε έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη το καλοκαίρι του 2015 και υπογραμμίζει ότι η Λέρος αποτελεί ένα νησί, το οποίο εκτός από τουριστικός προορισμός, έχει επιφορτιστεί και με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, γεγονός που επιβαρύνει και τη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά με νέα παρέμβασή του και σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης που είχε καταθέσει τον Απρίλιο του 2021, να αναληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες για την ανακατασκευή του κτιρίου ή για τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου σε άλλο, καταλληλότερο χώρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια