Η Χάλκη τιμά με φεστιβάλ τον Δημήτρη Κρεμαστινό


 Φεστιβάλ αφιερωμένο στον Δημήτρη Κρεμαστινό, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο χρόνων από το θάνατό του (Χάλκη Δωδεκανήσου, 1 Μαΐου 1942 – Αθήνα, 8 Μαΐου 2020) διοργανώνει ο Δήμος Χάλκης.

Για τον πλέον επιφανή Χαλκίτη ο Δήμος ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην ανθρωπιστική, επιστημονική, πολιτική και πολιτιστική προσφορά του τόσο στον τόπο του όσο και στην χώρα μας.

“Αποτίνουμε φόρο τιμής με ένα πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, καινοτόμο, κοινωνικό, με τοπική ταυτότητα και υπερηφάνεια γεγονός, μια θετική πολιτιστική εικόνα, πηγή έμπνευσης και ενθύμησης του Δημήτρη Κρεμαστινού” αναφέρει ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Ευάγελος Γ. Φραγκάκης, ο οποίος υπήρξε και στενός συνεργάτης του. Προσθέτει δε πως “η Χάλκη που πρόσφατα έγινε το 1ο GR-ECO Island της χώρας, οραματίζεται με αυτό το φεστιβάλ μουσικής, να παρέχει στους πολίτες της, μια πολύτιμη πολιτιστική και εκπαιδευτική επιλογή, και παράλληλα, να προσφέρει στους επισκέπτες της υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία. Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ – Δημήτρης Κρεμαστινός εκκινεί φέτος (8-11 Σεπτεμβρίου 2022) με στόχο να καταστεί θεσμός, τιμώντας τον αείμνηστο Δημήτρη Κρεμαστινό, την εξέχουσα ιατρική, πνευματική, ακαδημαϊκή, επιστημονική και πολιτική προσωπικότητα της χώρας μας, που αναγνώριζε και προωθούσε την αξία της μουσικής παιδείας”.

Για τη φετινή πρώτη διοργάνωση προγραμματίζονται 4 συναυλίες, με ρεπερτόριο που έχει ως αφετηρία την κλασική εποχή, αλλά την ίδια στιγμή συναντά την jazz και την κινηματογραφική μουσική.

23 εξέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα «συναντηθούν μουσικά» στη Χάλκη φέτος τον Σεπτέμβριο. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο μαέστρος και μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, κ. Νίκος Χαλιάσας. Υπεύθυνη συντονισμού και παραγωγής είναι η κα. Αλίκη Φιδετζή.


Πηγή:ertnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια