Η Κάλυμνος, κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης


Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αντικείμενο της συνάντησης:

– Η σύσταση και λειτουργία Σχολής Μηχανικών του Ε.Ν. στην Κάλυμνο.

– Η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στο νησί.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα ότι η σύσταση Σχολής Μηχανικών Ε.Ν. στην Κάλυμνο βρίσκεται στην τελική ευθεία, απομένει πλέον η περάτωση, εντός του αμέσως προσεχούς χρονικού διαστήματος, των τελευταίων διαδικασιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Παράλληλα, η Επιτροπή που είχε συσταθεί για να καταθέσει προτάσεις για την αναβάθμιση και μετεξέλιξη της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο, ολοκλήρωσε το έργο της και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκης θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολας, σε ό, τι αφορά στην αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο, είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που περιλαμβάνουν:

– Την αναβάθμιση των πτυχίων που χορηγεί η Σχολή και τη θεσμική κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αποφοίτων της.

– Την αναβάθμιση του επιπέδου και του προγράμματος σπουδών με φοίτηση 4,5 μηνών και την εισαγωγή νέων ειδικοτήτων που συνδέονται με τον καταδυτικό τουρισμό, τα καταδυτικά και ενάλια αρχαιολογικά πάρκα και τις εγκαταστάσεις κυματικής ενέργειας.

– Την ενίσχυση του εξοπλισμού και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων της Σχολής.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη που ανταποκρίνεται θετικά σε δύο ζητήματα που η ευόδωσή τους μπορεί να καταστήσει την Κάλυμνο, ένα από τα κέντρα της ναυτικής εκπαίδευσης», επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

gold+&+silver+banner+lockdown

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια