Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου DestiMED PLUS στην Κάρπαθο


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. η υβριδική εκδήλωση με τίτλο «Βιώσιμη οικοτουριστική ανάπτυξη σε Προστατευόμενες Περιοχές: Συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα». 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαΐου 2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καρπάθου - «Κονάκι», ενώ την παρακολούθησαν και ενδιαφερόμενοι μέσω διαδικτύου. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Ιωάννης Μηνατσής, η Έπαρχος Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου, κα Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, κ. Εμμανουήλ Παραγιός και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ-Τμήματος Δωδεκανήσου, κ. Αντώνης Γιαννικουρής.

Στο 1ο μέρος της εκδήλωσης, ο κ. Νίκος Χαλκιάς, συνεργάτης της εταιρείας ΕΞΕΛΙΞΙΣ παρουσίασε το έργο και τα αποτελέσματα του DestiMED PLUS στην Κάρπαθο, ενώ ο κ. Μιχάλης Ρεΐσης, ιδιοκτήτης του Karpathos Travel και μέλος της ομάδας έργου της ΕΞΕΛΙΞΙΣ, παρουσίασε το τελικό οικοτουριστικό πακέτο της Καρπάθου που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του έργου, το οποίο μετά την πιστοποίησή του θα εμπορευματοποιηθεί με τη συνεργασία του Δικτύου ΜΕΕΤ (MEET Network).

Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης, η κα Άννυ Μητροπούλου, εκπροσωπώντας το Cyclades Preservation Fund παρουσίασε πρωτοβουλίες και συνέργειες ιδιωτικών-δημόσιων φορέων που υλοποιούνται στις Κυκλάδες. 

Ακολούθως, ο κ. Ανδρέας Κακλιός, εκπρόσωπος της ACME Ι.Κ.Ε., παρουσίασε στους συμμετέχοντες τις συμμετοχικές δράσεις της Πράξης ΑΝΔΙΚΑΤ και τα παραγόμενα τους. Κλείνοντας τον κύκλο των παρουσιάσεων, η κα Ειρήνη Αικατερίνη Μπαριανάκη, εκπροσωπώντας την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. παρουσίασε τα έργα ALTER ECO και ALTER ECO PLUS.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων, με την ευχή όλοι οι φορείς να συνεργαστούν μετά την ολοκλήρωση του έργου προκειμένου να εξελιχθεί η Κάρπαθος ακόμη περισσότερο, ως ένας προορισμός οικοτουρισμού υψηλής ποιότητας.

Το έργο DestiMED PLUS συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Προγράμματος συνεργασίας Interreg MED.

Ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στο κανάλι της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. στο YouTube στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/8SQ_M-bkq74

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια