Επιτυχημένη η 11η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών


Με τον καλύτερο τρόπο πραγματοποιήθηκε η επανεκκίνηση της Γιορτής Παραδοσιακών Χορών, που λόγω της πανδημίας είχε σταματήσει για δύο χρόνια, όπως δυστυχώς όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου – ΔΟΠΑΡ, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου «ο Αίθωνας», της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης», του Συλλόγου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αφάντου «Παναγιά Καθολική» και του Πολιτιστικού Σωματείου Χορού «Χορόσπιτο», ομόρφυναν τη βραδιά της Κυριακής 5 Ιουνίου, στο θέατρο τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» της Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου.

Οι χορευτές και οι χορεύτριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια, τους χοροδιδασκάλους: Ανδρουλάκη Θοδωρή, Ζερβό Εμμανουήλ, Μιχαλάκη Φιλήμονα, Σακομήτρο Γεώργιο και Ταβερνάρη Αντώνιο, τους μουσικούς: τραγούδι: Εξαδακτύλου Νίκη, κρουστά: Λαουντό Μιχαήλ, λύρα: Μακρή Αντώνιο, βιολί: Μπαλάσα Εμμανουήλ, λαούτο: Ξεπαπαδάκη Ευάγγελο, λαούτο: Πατουρά Γεώργιο, λαούτο-τσαμπούνα: Πρεάρη Γεώργιο, βιολί: Χατζημανώλη Γεώργιο, την παρουσιάστρια Μαρίνα Γιωργάκη και όλους όσοι βοήθησαν.

Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές της «11ης Γιορτής Παραδοσιακών Χορών»: Τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, τα Φυτώρια Καραβόλια, το Ανθοπωλείο «Ευχές και Όνειρα», τη Βιοτεχνία Ενδυμάτων Cobel, το Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη και το Τυπογραφείο του Νίκου Χατζηκαλημέρη.

Το μεγαλύτερο «Ευχαριστώ» στους θεατές που γέμισαν το θέατρο και χειροκρότησαν τις χορευτικές ομάδες. Η παρουσία τους δίνει δύναμη σε όλους μας, γιατί η ζωντανή χορευτική μας παράδοση που εμπνέει, που περικλείει ήθη, έθιμα, χαρές και λύπες, είναι οι ρίζες μας. Και αυτά όλα «υπηρετούμε» εθελοντικά μαζί με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και την Ομοσπονδία μας.

Επόμενα πολιτιστικά ραντεβού είναι την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Λαογραφικό Σπίτι Σορωνής, όπου γιορτάζουμε τον Άη Γιάννη Καλαφουνιάρη (Κλήδονα) και την Κυριακή 3 Ιουλίου στο Άλσος Αγίου Σουλά για την «13η Γιορτή Μουσικής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια