«Γιορτή Γεωργού και Κτηνοτρόφου» στην Μονόλιθο στις 2 Ιουλίου


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου Μονολίθου στις 20:00.

gold+&+silver+banner+lockdown

Η γιορτή θα ξεκινήσει με χαιρετισμό από γεωπόνο ή κτηνίατρο της Ρόδου και στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το τη χορευτική ομάδα της Αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου ‘’Η ΒΡΥΚΟΥΣ’’.

Ο Αντώνης Γαμπιεράκης από την Κρήτη και την Πάτμο, ο Νεκτάριος Κωνσταντάκης, ο Μανώλης Καμπούρης και η Ελένη Εμμανουήλ από την Ρόδο με την ορχήστρα τους, αποτελούν εγγύηση για ένα αξέχαστο γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τοπικά φαγητά φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού, όπως κατσίκα κοκκινιστή, ντολμαδάκια, μακαρόνια χειροποίητα (πλαστά) και διάφορα άλλα παραδοσιακά εδέσματα.

Στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα απ΄όπου θα μπορείτε να αγοράσετε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα όπως τυριά, ψωμιά, κουλούρια, τραχανά κ.α., φτιαγμένα από τις Μονολιθιάτισσες που αγαπούν και στηρίζουν τον σύλλογό μας.

ΔΩΡΕΑΝ θα προσφέρεται στον κόσμο γιαούρτι με μέλι, σπιτική κρέμα και ρυζόγαλο.

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών τυριών, θα υπάρχει η ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία με την οποία φτιάχνεται το τυρί, από έμπειρους κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Στο χώρο θα υπάρχει ταχυδακτυλουργός για να διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δοπαρ

Στήριξη: Δήμος Ρόδου, Τοπική Κοινότητα Μονολίθου και Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια