«Σέρνοντας τον χορό στον μπάλο των αιώνων»


Με τα βήματα ενός τέτοιου μπάλου μοιάζει η ιστορία της Ρόδου. Από τη γέννηση της μέσα από τα κύματα, εκεί που ο μύθος σμίγει με την ιστορία, στο νησί που ο Ήλιος έσμιξε με τη Ρόδη ή Ρόδο, για να γεννήσει τους Ηλιάδες, τους Τελχίνες, τους απογόνους του Κέρκαφου, τον Λίνδο, τον Κάμιρο και τον Ιάλυσο, τη ναυτοσύνη, τη διεθνή αντίληψη, την πολιτική δικαιοσύνη, τις τέχνες, τη μεγαλειώδη ικανότητα αντίστασης στον εισβολέα και το ίδιο της μεγαλείο τον Κολοσσό της Ρόδου.

Η Ρόδος είναι ένας αέναος χορός.. 4000 πΧ – 2022μΧ .. Χέρι-χέρι κρατιέται το παρόν με το παρελθόν. Περπατάμε στα ίδια λιθόστρωτα που περπάτησαν οι αρχαίοι Ρόδιοι. Μας περικλείουν οι λίθοι των ίδιων οχυρώσεων που κάποτε τους προστάτευαν. Μας αγκαλιάζει η ίδια θάλασσα που κάποτε τη γέννησε. Από το Χθες ως το Σήμερα, δύο δοξαριές δρόμος… ας χορέψουμε νοερά με την Ιστορία τον Μύθο και τη Παράδοση , κι ας απολαύσουμε το ξεδίπλωμα του Χρόνου που μαγεύει ακόμη με την ανείπωτη γοητεία του.

Διδασκαλία Χορών και Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιορδαμνή Μαρία

Υπεύθυνη Τμήματος Λύρας: Ντουμάνη Σμαράγδα

Υπεύθυνος Τμήματος Βιολιού: Λογοθέτης Παντελής

Συμμετέχουν:

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.

Το Φωνητικό Σύνολο ‘’Φωνές του Κόσμου’’ υπό την διεύθυνση της Ματίνας Μάστορα.

Τμήμα της Χορωδίας του Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ευάγγελος Μουτάφης» υπό την χοραρχία του Παναγιώτη Μανουσάκη, Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικόυ Ναου Εισοδίων της Θεοτόκου Ρόδου.

Συμμετέχουν οι Μουσικοί:

Λύρα: Κλαδάκης Γιάννης, Ντουμάνη Σμαράγδη

Βιολι: Λογοθέτης Παντελής, Ματαράγκα Αντζελίνα

Σαντούρι: Ελιάμος Φώτιος, Γιαννακλή Δέσποινα

Λαούτο: Λεντάκης Γιάννης, Ξεπαπαδάκης Απόστολος

Κλαρίνο: Δόλγκερης Θωμάς

Μπουζούκι και Κρουστά: Δημητρίου Παναγιώτης

Τσαμπούνα: Ταυρίδης Γιώργος

Τραγουδούν: Κλαδάκης Γιάννης, Μάστορα Ματίνα, Μανιάς Παναγιώτης, Ντουμάνη Σμαράγδη, Αργυρή Σεντονά, Χριστοφή Αρετή Κυρά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια