Κάλεσμα νέων μελών στην Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου


Πέρασαν, πλέον, 60 χρόνια από τότε που η δημοτική αρχή αποφάσισε τη δημιουργία της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου. 60 χρόνια πλούσια σε πολιτιστική δράση, αναρίθμητες συναυλίες στη Ρόδο, τη λοιπή Ελλάδα και το εξωτερικό και διάφορες τιμητικές διακρίσεις. Αληθινό επωαστήριο πολιτισμού!

gold+&+silver+banner+lockdown

Η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, που ξεκίνησε με μαέστρο την αείμνηστη Ξένη Έμνερ Παπαχαλκίτου, εδώ και 22 χρόνια λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή, μουσικού και πτυχιούχου παιδαγωγού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διευθυντή χορωδιών, διπλωματούχο Σύνθεσης, Βιολιού & Βιόλας, καθηγητή στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

Η χορωδία, αφού συνέχισε να είναι πολύ δημιουργική ακόμα και την περίοδο της πανδημίας (με λίγες αλλά πετυχημένες «ζωντανές» συναυλίες, με διαδικτυακές συναυλίες, με παραγωγή video clip που διαφήμισαν τη Ρόδο στη χώρα μας και το εξωτερικό κλπ), φέτος ολοκλήρωσε επιτυχώς το πυκνό εαρινό της πρόγραμμα (με την επετειακή συναυλία της 25ης Μαρτίου, την πασχαλινή συναυλία της, τον Απρίλιο και τη συμμετοχή της στην υψηλού επιπέδου συναυλία του Φίλιππου Τσαλαχούρη, τον Μάιο). Έτσι, πλέον ξεκινά τη θερινή της περίοδο προετοιμάζοντας τη συμμετοχή της σε πολλά πολιτιστικά δρώμενα (όπως στον εορτασμό της προσεχούς Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής και σε άλλες εκδηλώσεις μέσα στον Ιούνιο), με ένα ποικίλο ελληνικό ρεπερτόριο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΔΟΠΑΡ και η Μικτή Χορωδία καλούν άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, εφόσον αγαπάνε τη μουσική και το τραγούδι, να μη διστάσουν να προσέλθουν στις πρόβες της, ώστε να αντιληφθούν πόσο εύκολο είναι να ενταχθούν στο παλαιότερο πολυφωνικό σύνολο του τόπου, έχοντας μάλιστα σύμμαχο τις νέες τεχνολογίες, τις οποίες ο μαέστρος Μιχάλης Καλαεντζής ξέρει να χρησιμοποιεί ιδανικά.

Οι πρόβες της θερινής περιόδου πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 7.30-9.30μμ (και δεύτερη μέρα ανάλογα με τις ανάγκες), σε υπαίθριο χώρο, άλλοτε έξω από την αίθουσα Δημοτικής Χορωδίας (πίσω από το Δημαρχείο) κι άλλοτε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου. Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν. Τηλ. επικοινωνίας: 6945.292965.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια