Την μεταφορά έδρας στην Ρόδο ζητά ο Δ.Κρητικός από τον Πρωθυπουργό


Με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ, Δημήτρης Κρητικός ζητά να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για τη μεταφορά της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο. 

gold+&+silver+banner+lockdown

Η μεταφορά αυτή “αποτελεί εθνική επιταγή τώρα που η χώρα δέχεται τόσες επιθέσεις” που “ίσως δυσαρεστήσει κάποιους αλλά πάνω από όλα προέχει το συμφέρον της χώρας” τονίζει.

Επικαλούμενος τις ευαισθησίες του Πρωθυπουργού ο Δημήτρης Κρητικός υπογραμμίζει πως πρόκειται “για ένα μείζον θέμα που αφορά τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο και που λόγω της διεθνούς συγκυρίας λαμβάνει εθνική διάσταση μεγαλειώδους σημασίας”. Ο τ. δήμαρχος Καμείρου αφού εκφράζει την απορία του γιατί επελέγη η Σύρος των 21.000 κατοίκων αντί της Ρόδου των 120.000 και ειδικότερα οι Κυκλάδες των 112.000 κατοίκων αντί των Δωδεκανήσων των 220.000 για να οριστεί ως έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τονίζει:

Αποτελεί εθνική ανάγκη

“Αποτελεί εθνική ανάγκη τώρα σ αυτή την κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα περίοδο, να ενισχυθεί η ακριτική Ελλάδα, η Ρόδος το σμαραγδένιο νησί που οι κατακτητές Ιταλοί σε χρόνο ρεκόρ έκτισαν κυβερνητικά κτήρια, νοσοκομεία, σχολεία, εργοστάσια, ξενοδοχεία, δρόμους και τόσα άλλα, ακριβώς για να καθιερώσουν την κυριαρχία τους. Δεν έχουμε καμίαν αντιπαλότητα με τους φίλους Κυκλαδίτες αλλά στα ακριτικά μας νησιά θα πρέπει να είναι παρόν το κράτος, η Ελλάδα, με υπηρεσίες , νοσοκομεία, πανεπιστήμια και δομές που να εξασφαλίζουν την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα τόσον των νησιωτών όσον και των επισκεπτών τους.”

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια