Κ. Πιερρακάκης: Στις κυβερνητικές προτεραιότητες η Ρόδος


Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης για τη Ρόδο είναι μεγάλο τόνισε ο επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου, υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης που βρίσκεται από το πρωί στο νησί και συναντά εκπροσώπους φορέων ενώ θα επισκεφθεί και έργα σε εξέλιξη.

gold+&+silver+banner+lockdown

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται εκτός απο τον κ. Πιερρακάκη από τον Υφυπουργό Παιδείας Αγγελο Συρίγο, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιο, τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου καθώς και τους βουλευτές Λάκη Βασιλειάδη, Γιάννη Μελά, και Κατερίνα Μονογυιού.

Συνοδεύονται και από τους βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα,Βασίλη Υψηλάντη, Γιάννη Παππά και Μίκα Ιατρίδη.

Συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου ενώ θα έχουν επαφές με την Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου και το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Υπουργού Επικρατείας Κ. Πιερρακάκη στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου. Τα μέλη του κλιμακίου προχώρησαν σε δηλώσεις για την επίσκεψη τους στη Ρόδο.

Δηλώσεις:

Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: « Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τη Ρόδο είναι δεδομένο. Στο δρόμο προς την πόλη είδαμε τη νέα γέφυρα Κρεμαστής όπως θα δούμε και το Εθνικό Θέατρο και τη νέα μαρίνα, έργα στα οποία είχε αναφερθεί πρόσφατα ο πρωθυπουργός και τα οποία είναι σε εξέλιξη. Ο δήμος Ρόδου είναι ενταγμένος στο έργο «έξυπνες πόλεις» και θα συζητήσουμε με τον δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη για τα έργα που θα γίνουν από αυτή την χρηματοδότηση. Θα είμαστε αρωγοί στην συνολικότερη διαδικασία ψηφιακού και διοικητικού μετασχηματισμού της Ρόδου».

Αγγελος Συρίγος, Υφυπουργός Παιδείας: «Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας στηρίζουμε απόλυτα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, είναι στις προτεραιότητες μας και έχουμε άριστη συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές. Προσπαθούμε να λύσουμε χρόνια προβλήματα όπως το θέμα στέγασης των φοιτητών».

Θοδωρής Λιβάνιος, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: « Η Περιφέρεια και ο δήμος Ρόδου έχουν κάνει σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς στην καθημερινότητα των πολιτών. Είμαστε εδώ να ακούσουμε ιδέες και να συμβάλλουμε στην υλοποίηση τους».

Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γ.Γ Τουρισμού: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το τουριστικό προιόν της Ρόδου με χρηματοδοτικά εργαλεία και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Ρόδος είναι το πιο ανθεκτικό νησί, νούμερο ένα προορισμός στον κόσμο με τη Σαντορίνη νούμερο 4. Με τους νέους στόχους του Υπουργείου Τουρισμού, ανθεκτικότητα, βιωσιμότητα και ποιότητα στοχεύουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου τόσο χρονικά όσο και χωρικά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια