Κικίλιας: «Οι τουρίστες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας»


«Θα στηρίξουμε τις περιοχές που πλήττονται από την έλλειψη Ρώσων και Ουκρανών τουριστών» διαβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open Tv.

gold+&+silver+banner+lockdown

Παράλληλα  σημείωσε ότι «η Ρουμανία ψηφίζει Ελλάδα κι ένας στους δύο Σέρβους θα προτιμήσουν την Ελλάδα για διακοπές», ενώ αποκάλυψε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει μεριμνήσει και «στο τέλος της χρονιάς για τους tour operators ή τις μονάδες που αποκλειστικά δούλευαν με Ρώσους και Ουκρανούς και μπορούν να το αποδείξουν με συμβόλαια θα υπάρχει μέριμνα ώστε να στηριχθούν κι αυτοί».

Υπογράμμισε ότι η ένταση που προκαλεί η Τουρκία δεν θα επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό: «Είναι ανθεκτικό το τουριστικό μας προίόν κι έχει αντέξει όλων αυτών των πιέσεων. Αποδείξαμε, τα τρία τελευταία χρόνια, ότι είμαστε ασφαλής προορισμός, εϊμαστε μια οργανωμένη πολιτεία και έχουμε ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν. Δεν μου αρέσει να κινδυνολογώ, όμως κι ένα ατύχημα δυστυχώς μπορεί να είναι πιθανό, υπάρχουν προβοκάτσιες. Για μια ακόμα φορά είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε όλες τις κρίσεις, το κάνει ο πρωθυπουργός με μεγάλη επιτυχία. Κι αυτός είναι ο λόγος, που βλέπουμε τους τουρίστες και ιδίως του Αμερικανούς να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα». 

Ο υπουργός Τουρισμός αναφέρθηκε και στην αύξηση των εσόδων στα duty free, «Ο τζίρος από τα duty free αυξήθηκε τον Μάιο κατά 391% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 και κατά 10,2% συγκριτικά με τον Μάιο του 2019. Ο στόχος για ποιοτικούς ταξιδιώτες που ξοδεύουν πιο πολλά στη χώρα μας επιτυγχάνεται».

Παράλληλα ο υποργός Τουρισμού προέτρεψε τους πολίτες να επισκεφτούν φέτος την Εύβοια που επλήγη πέρυσι από τις πυρκαγιές, τη Σάμο κι όλους τους εναλλακτικούς προορισμούς.  Όπως τόνισε, η κυβέρνηση έχει προβλέψει ειδικό ψηφιακό «πάσο» αποκλειστικά για τους προορισμούς αυτούς - έως 150 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και έως 300 ευρώ για τη Σάμο - προκειμένου να τονωθεί με κάθε τρόπο το τουριστικό προϊόν, να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, καθώς και οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του κλάδου και σε αυτές τις περιοχές.

«Συστήνω σε όλους να επισκεφτούμε φέτος τη βόρεια Εύβοια. Είναι μία πανέμορφη και μαγευτική περιοχή που συνδυάζει το πράσινο με τη θάλασσα. Το ίδιο συστήνω και για τη Σάμο, καθώς και για όλους τους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς που έχουμε “φωτίσει” όλους αυτούς τους μήνες. Το αξίζουν όλοι οι προορισμοί μας», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, ο τουριστικό μας προϊόν αποτελεί τη δύναμη πυρός της ελληνικής οικονομίας, καθώς - όπως είπε - φέρνει άμεσο, ζεστό, χρήμα στη μέση ελληνική επιχείρηση, στη μέση ελληνική οικογένεια.

Έλλειψη εργατικού δυναμικού

Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό σε ξενοδοχειακές μονάδες, με τον υπουργό Τουρισμού να σημειώνει πως «Ο κ. Χατζηδάκης έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και θα δούμε από τους ανθρώπους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ πόσοι μπορούν να δουλέψουν στον τουριστικό τομέα, να γίνει ένα γρήγορο corse εκπαίδευσης. Μέσα τις αρχές Ιουλίου θα έχει ευοδωθεί».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια