Ο Κ.Διακογεωργίου συγχαίρει την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου


Ο Αντιπεριφερειάρχης  Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου  με αφορμή τον μεγαλοπρεπή εορτασμό των Αγίων της Δωδεκανήσου που διοργάνωσε η Ομοσπονδία των Δωδεκανησιακών Παροικιακών  Συλλόγων Ρόδου στις 22 Μαΐου 2022  στον ιερό ναό Ταξιαρχών στο μέγαρο ΒΡΥΚΟΥΣ καταρχάς συγχαίρει τον πρόεδρο κ. Νίκο Κωνσταντινίδη  και τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης για την άρτια διοργάνωση αλλά και για την εν γένει δράση τους. 

gold+&+silver+banner+lockdown 

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς  είναι αρωγοί και εκφραστές  της προσπάθειας για τη διατήρηση της Παράδοσης , δηλαδή, όλα εκείνα τα ήθη και τα έθιμα που οι μεγαλύτεροι έντονα θυμόμαστε, έτσι όπως τα ζούσαμε στο σπίτι, στην γειτονιά, στην πλατεία του χωριού μας από τους πατεράδες μας, τους παππούδες μας και από όλο τον κόσμο. 

Με λίγα λόγια οι Πολιτιστικοί Φορείς είναι αυτοί που συγκεντρώνουν τα στοιχεία του παρελθόντος, μας δίνουν στοιχεία για τις παραδοσιακές φορεσιές, χορούς, γάμους τον καθημερινό τρόπο ζωής. Ξαναζωντανεύουν την παράδοση μας κατά τρόπο μοναδικό και γλαφυρό. 

Ο κ. Διακογεωργίου θέλει επίσης να συγχαρεί τους καλλιτέχνες και τις χορευτικές ομάδες που πλαισίωσαν την εκδήλωση μετά το πέρας του Εσπερινού για τη συμμετοχή τους στα παραδοσιακά δρώμενα.  Ιδιαίτερα συγχαίρει την χορευτική ομάδα των φοιτητριών του Πανεπιστημίου Αιγαίου -με καταγωγή από διάφορες περιοχές της επικράτειας-  που συμμετείχε φορώντας τις παραδοσιακές στολές της Δωδεκανήσου και χορεύοντας τους παραδοσιακούς μας  χορούς. Στο σημείο αυτό εκφράζει θερμά ευχαριστήρια στον Πρόεδρο και τα μέλη  του Συλλόγου Συνεταιρισμών Ιδιοκτητών  ΤΑΞΙ Ρόδου  για την άμεση ανταπόκριση τους  στο αίτημα του, προκειμένου να διευκολύνουν στη μεταφορά των φοιτητριών στον τόπο της εκδήλωσης. 

Ευχαριστεί επίσης το Τουριστικό Πρακτορείο ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ TRAVEL για την προσφορά τουριστικού λεωφορείου την Κυριακή 29 Μαΐου   στην εκδρομή που πραγματοποιήθηκε για τις φοιτήτριες  στην Λίνδο, στο Πρασονήσι και στην Απολακκιά  όπου επισκέφτηκαν το Φράγμα και γεύτηκαν τα εύγεστα παραδοσιακά εδέσματα της Νότιας Ρόδου στην πλατεία του χωριού. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης  μέσα από την πολυετή θητεία του στα κοινά και με μακρά πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτιστική διαπαιδαγώγηση των νέων. Η ενασχόληση των νέων με τις παραδόσεις μας αποτελεί συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα μεταβίβασης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και οι δράσεις αυτές αποτελούν εφαλτήριο κινητοποίησης των πολιτιστικών φορέων και αρχών προκειμένου να στέκονται αρωγοί και να συνδράμουν στις προσπάθειες αυτές. 

Ο κ. Διακογεωργίου δηλώνει διαχρονικά παρών στηρίζει εμπράκτως κάθε δράση και προσπάθεια  διότι όπως αναφέρει «Μόνο αν κοιτάξεις το καλό σου παρελθόν μπορείς να προχωρήσεις για να φτιάξεις ένα δυνατό μέλλον»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια