Η.Χρυσόπουλος: Αναμένουμε μόνιμους γιατρούς στο Νοσοκομείο της Κω


Στην παραδοχή, ότι η κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Κω είναι πραγματικά άσχημη προχώρησε ο εκπρόσωπος τύπου του Δ.Σ του Ιδρύματος, Ηλίας Χρυσόπουλος. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου έκανε λόγο κάνοντας λόγο για παντελή απουσία ιατρών στη Παθολογική κλινική.

Εδώ και δυο εβδομάδες η κλινική δεν έχει ούτε ένα παθολόγο, καθώς η προηγούμενη ιατρός που είχε μετακινηθεί για 12 μέρες, επέστρεψε στη θέση της χωρίς να αντικατασταθεί, όπως είχε δεσμευθεί η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα στη πρόσφατη σύσκεψη στο δημαρχείο παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

“Τη προηγούμενη εβδομάδα” ανέφερε  ο κ Χρυσόπουλος “είχα την διαβεβαίωση από την αναπληρώτρια υπουργό και το επιτελείο της, ότι θα λυθεί το πρόβλημα με την έλευση ιατρών, που θα παραμένουν ένα μήνα στο Νοσοκομείο και αυτό μέχρι να προκηρυχθούν οι δύο θέσεις παθολόγων και να υπάρξει ενδιαφέρον, στη καλύτερη περίπτωση μέχρι τον Οκτώβριο”.

Ο εκπρόσωπος τύπου της διοίκησης υποστήριξε, ότι η προκήρυξη είναι έτοιμη και αναμένεται η δημοσίευσή της, που ίσως γίνει και αύριο. Αφορά επίσης και μια θέση ακτινολόγου και μία παιδιάτρου.

Παράλληλα επεσήμανε ότι “η Παθολογική θα μπορούσε να είχε έναν τουλάχιστον ιατρό τον κ. Τίμο Κουτσουράδη, του οποίου η οργανική θέση είναι στο Νοσοκομείο, αλλά είναι με τρίμηνη μετακίνηση, εδώ και τέσσερα χρόνια Παθολόγος-Συντονιστής στη ΤΟΜΥ (Τοπική Ομάδα Υγείας) στο πρώην ΙΚΑ στο Πλατάνι και παρά τα εκατοντάδες έγγραφα, που η διοίκηση έχει στείλει για την επιστροφή του, δεν υπήρξε ανταπόκριση”.

Για την καθυστέρηση της  έλευσης του Ουρολόγου Διευθυντή στο Νοσοκομείο ο κ Χρυσόπουλος ανακοίνωσε, ότι θα αναλάβει καθήκοντα στις 10 Ιουλίου, ενώ απαντώντας  σε ερώτημα σχετικό με την μη αποδοχή, από τη διοίκηση, της αίτησης του ενδιαφερόμενου για την θέση του Διευθυντή υπάρχοντος επικουρικού Ουρολόγου υπογράμμισε ότι ‘δεν είχε τα τυπικά προσόντα”.

Όσον αφορά στη μη λειτουργία του υπάρχοντος Ψηφιακού Μαστογράφου στο Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης ειδικευμένου ιατρού, υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια να έρθει ακτινοδιαγνώστης-στρια.

Να σημειωθεί, ότι ούτε ένα ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο στη Κω δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα εκτέλεσης ψηφιακής μαστογραφίας “Φώφη Γεννηματά” με την απλή συμμετοχή της ασφαλισμένης, υποχρεώνοντας δεκάδες εκατοντάδες γυναίκες να μετακινούνται εκτός Κω.

Τέλος, για την εξέλιξη της εξέτασης των καταγγελιών σε βάρος της μοναδικής παιδιάτρου του Νοσοκομείου ο κ Χρυσόπουλος εξήγησε, ότι η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, καθώς η καταγγελθείσα άσκησε έφεση κατά της απόφασης αποπομπής της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια