Κτηνίατροι απ' την Αμερική επισκέφθηκαν τα αδέσποτα του νησιού


Την προηγούμενη εβδομάδα επισκεφτήκαν το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Ρόδου η καθηγήτρια Κτηνιατρικής του Πανεπιστήμιου Μισούρι Η.Π.Α κα. Λουκία-Δικαία Τομάζου-Αγάπη συνοδεύοντας ομάδα επτά (7) νέων αποφοίτων Κτηνίατρων από το Πανεπιστήμιο Ιλινόις των Η.ΠΑ.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ρόδου, Κέντρου Ελληνικών Σπουδών ΠΑΙΔΕΙΑ και ΠανΡοδιακού Συλλόγου Αμερικής "Απόλλων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει το «Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης για την φροντίδα ζώων στο νησί της Ρόδου» προκειμένου καθηγητές, απόφοιτοι αλλά και φοιτητές Κτηνιατρικής να έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, την Κτηνοτροφική Μονάδα και το Ελαφοκομείο του Δήμου. 

Το πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας αφορά αδέσποτες γάτες, αδέσποτα σκυλιά που φιλοξενούνται στο Καταφύγιο, ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα (αιγοπρόβατα, χοίρους κλπ) που βρίσκονται στην Κτηνοτροφική Μονάδα αλλά και τα ελάφια DAMA DAMA του Ελαφοκομείου Ρόδου στο Ροδίνι, συμφώνα με τις υποδείξεις της Δ/νσης Πρωτογενή Τομέα.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους νέους Κτηνιάτρους Michael Greener, Kaitlyn Daigle Sarah Balwierczak, Leticia Perez, Erika Djurik, Emily Key και Haley Livingston, την εθελόντρια κτηνίατρο κα Μαρία Παρασκευά όπως επίσης και την καθηγήτρια Κτηνιατρικής κα. Λουκία-Δικαία Τομάζου-Αγάπη και να τους συγχαρούμε για την εξαιρετική επαγγελματικότητα τους σε συνδυασμό με την ευαισθησία, το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τα αδέσποτα», αναφέρει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα & Οικολογίας & Ισότητας Φύλων Ευδοκία Πάττα-Αποστολίδη.

Ο Δήμος θα προσφέρει την υποστήριξη του στις προσπάθειες αυτές και είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε συνεργασία και υποστήριξη σε θέματα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ζώων.

gold+&+silver+banner+lockdown

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια