Την μελέτη βελτίωσης του αεροδρομίου στην Αστυπάλαια ζητά ο Μ.Κόνσολας


Το γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Αστυπάλαιας είναι ένα από τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία το Υπερταμείο, στο οποίο έχουν περάσει, αναζητεί τρόπο αξιοποίησης, δεν εμποδίζει την Πολιτεία και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έργα, επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας.

gold+&+silver+banner+lockdown

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ζητά να εκπονηθεί, σε πρώτη φάση, μελέτη για την επέκταση του αεροδιαδρόμου, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα προσέγγισης μεγαλύτερων αεροπλάνων και πτήσεων charter, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρξει και μια ακόμα μελέτη για τη βελτίωση των υποδομών στις χερσαίες εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό του αεροδρομίου.

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, νέες δράσεις που καθιστούν την Αστυπάλαια νησί-πρότυπο για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και το ήδη καταγεγραμμένο και αυξημένο ενδιαφέρον της τουριστικής αγοράς για το νησί, επιβάλλουν τη βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου, σε ένα νησί που αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια