Με δύο βραβεία επέστρεψε το Μουσικό Σχολείο Ρόδου απ' την Αθήνα


Με δύο πανελλήνια βραβεία στις αποσκευές τους, από τη συμμετοχή τους στο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Καν’ το ν’ ακουστεί 2022» που διοργανώνει κάθε χρόνο το European School Radio επέστρεψαν από την Αθήνα οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

gold+&+silver+banner+lockdown

Η βράβευση έγινε στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω. Εκεί παρευρέθησαν, εκτός από τους διοργανωτές του European School Radio, καθηγητές πανεπιστημίου, διακεκριμένοι μουσικοί, συνθέτες καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι οποίοι έκαναν τις απονομές των βραβείων στα σχολεία.

Τα Βραβεία που έφεραν στο νησί μας τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρόδου:

1ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Ραδιοφωνικό Μήνυμα στη βαθμίδα των Λυκείων. Τα παιδιά της Ραδιοφωνικής ομάδας “MOU-RO” δημιούργησαν μία μαντινάδα σαν ραδιοφωνικό μήνυμα, για το διαγωνισμό του European School Radio. Ο τίτλος της είναι «Το ταξίδι της Ζωής» δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους μας για τη Ζωή και τις δυσκολίες της.

Τραγούδι και λαούτο: ο μαθητής Γ΄ Λυκείου Μοσχίδης Άγγελος-Σταύρος ,

Λύρα: ο καθηγητής της λύρας Παραγιός Γεώργιος.

Στίχοι μαντινάδας : μαθητές ραδιοφωνικής ομάδας «MOU-RO».

Η μαντινάδα συνοδεύεται από το παρακάτω βίντεο στο σύνδεσμο: https://youtu.be/Icr7lGNWY1k

3ο Πανελλήνιο Βραβείο στην κατηγορία Τραγουδιού στη βαθμίδα των Λυκείων. Τα παιδιά της ραδιοφωνικής ομάδας “MOU-RO” του Μουσικού Σχολείου Ρόδου εμπνευσμένα από το πολύ ωραίο θέμα του διαγωνισμού για το 2022 «Ταξιδεύοντας» έγραψαν το τραγούδι με τίτλο «Μ΄ ανοιγμένα φτερά».

Συντελεστές τραγουδιού οι μαθητές/τριες: Σύνθεση – Μουσική: Οίκουτα Μαρία, Τραγούδι: Παρίση Κατερίνα & Αναργύρου Χρυσάνθη, Πιάνο: Στεφανίδη Ελένη & Καστανάκη Πελαγία, Φλάουτο : Οίκουτα Τσαμπίκα, Κοντραμπάσο : Μητρόπουλος Γιώργος, Κιθάρα : Φλεβάρη Φιλιώ, Κρουστά : Σαλαμαστράκης Νίκος – Οίκουτας Κωνσταντίνος.

Στίχοι τραγουδιού: η υπεύθυνη καθηγήτρια Λιούρη Σταυρούλα, μαζί με την ομάδα MOU-RO.

Το τραγούδι συνοδεύεται από το παρακάτω Βίντεο Κλιπ:

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια