Λύσεις με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες ζητάει ο Μ.Κόνσολας

konsolas 4

Μια νέα πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών πράξεων στο Κτηματολόγιο Ρόδου και της ορθής απεικόνισης ιδιοκτησιών στους δασικούς χάρτες.

Συγκεκριμένα, ο Μάνος Κόνσολας προτείνει:

– Την υπογραφή και υλοποίηση προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου για να υπάρξει συνδρομή δικηγόρων στις υπηρεσίες του Κτηματολογίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να διεκπεραιωθούν οι χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις.

– Την υπογραφή ανάλογης προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου προκειμένου να ενισχύσουν μηχανικοί τις κτηματολογικές υπηρεσίες στα Δωδεκάνησα, στις οποίες εκκρεμεί ένας μεγάλος αριθμός αιτημάτων  όπως και αιτήσεις για σχεδιαγράμματα και αντιρρήσεις που απαιτούν την ύπαρξη μηχανικών.

Σε ό, τι αφορά στο τελευταίο, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι στη Ρόδο αλλά και σε άλλες περιοχές της Δωδεκανήσου έχει ανακύψει ένα σοβαρό πρόβλημα με τους δασικούς χάρτες που έγινε με τη μορφή σκίτσων κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ο πολίτης να μην έχει τις πλήρεις συντεταγμένες που απεικονίζουν την ιδιοκτησία του και είναι απαραίτητες για την υποβολή αντιρρήσεων.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι οι δασικοί χάρτες στα Δωδεκάνησα πρέπει να στηρίζονται στις μερίδες ιδιοκτησίας όπως απεικονίζονται αριθμημένα στο κτηματολόγιο, προκειμένου να μπορεί  ο πολίτης να εντοπίζει την ιδιοκτησία του  πάνω στον δασικό χάρτη.

Σε ό, τι αφορά στο κτηματολόγιο, ο κ. Κόνσολας υπενθυμίζει ότι το Κτηματολόγιο Ρόδου, λόγω κτιριακών προβλημάτων, έμεινε για πολύ καιρό εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να εκκρεμούν περίπου 40.000 πράξεις που είναι φύσει αδύνατον να διεκπεραιωθούν και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια