Δημιουργία Τομέα Γεωπονίας, Περιβάλλοντος και Τροφίμων στο ΕΠΑΛ Κω ζητά ο Μ.Κόνσολας


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επανέφερε την πρόταση που είχε καταθέσει και πέρυσι προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, ζητώντας την ίδρυση και λειτουργία Τομέα Γεωπονίας, Περιβάλλοντος και Τροφίμων στο ΕΠΑΛ Κω.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι η Κως πέρα από κορυφαίος τουριστικός προορισμός, διαθέτει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα. Καθοριστικός παράγοντας, όμως, για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι η Παιδεία που πρέπει, σε περιοχές όπως η Κω, να παράγει τα στελέχη του αύριο ιδιαίτερα στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εκτιμά έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ίδρυση και λειτουργία Τομέα Γεωπονίας, Περιβάλλοντος και Τροφίμων στο ΕΠΑΛ Κω, προκειμένου:

– Να ενισχυθεί η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, με τη βοήθεια εξειδικευμένων στελεχών.

– Να υπάρξει υποστηρικτική καθοδήγηση και φροντίδα στις καλλιέργειες.

– Να στηριχθεί με εξειδικευμένα στελέχη η προσπάθεια συντήρησης,  τυποποίησης, εμπορίας και διαχείρισης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η ύπαρξη ανάλογων ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ άλλων νησιών δεν λύνει το πρόβλημα γιατί η μετακίνηση από νησί σε νησί έχει εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά από τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο στην ηπειρωτική χώρα.

Στα νησιά, η γεωγραφική ασυνέχεια, οι ιδιαιτερότητες των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν μετακινήσεις σπουδαστών σε άλλα νησιά προκειμένου να εκπαιδευτούν στην ειδικότητα που επιλέγουν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια