ΠΑΣΟΚ Δωδ/σου: Από το κυβερνητικό κλιμάκιο απουσίαζε αρμόδιος για την υγεία


Την απουσία από το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέπτεται τη Ρόδο αρμοδίου εκπροσώπου για θέματα του τομέα υγείας προκειμένου να λάβει γνώση της κατάστασης που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Ρόδου και να τη μεταφέρει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπογραμμίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων, προσθέτοντας πως ” ως φαίνεται οι φωνές διαμαρτυρίας των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας δεν φτάνουν μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο. Οι «έξυπνες» πόλεις προϋποθέτουν «έξυπνες» κυβερνήσεις”.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης περί μετατροπής της Ρόδου σε «έξυπνη» πόλη που συνεπάγεται την αναβάθμιση συνολικά της ποιότητας ζωής των κατοίκων” αναρωτιέται: “μια «έξυπνη» πόλη δεν έχει ανάγκη την «έξυπνη» λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Η αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων των «έξυπνων» πόλεων δεν συνεπάγεται με αναβαθμισμένες παροχές υγείας από το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου;

“Ακούσαμε” προσθέτει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων “τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού, κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, να μας λέει ότι η Ρόδος αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό και να εξυμνεί την επιλογή της TUI για το Colab Project που θα μετατρέψει το νησί μας στον πρώτο βιώσιμο τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο και αναρωτιόμαστε, οι επισκέπτες του πρώτου βιώσιμου προορισμού στον κόσμο δεν έχουν ανάγκη ποιοτικών παροχών υγείας από το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου;

Αν το κυβερνητικό κλιμάκιο, είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να περάσει από το Νοσοκομείο της Ρόδου θα ενημερωνόταν πως υπάρχουν κενά 60 ειδικευμένων γιατρών, 160 νοσηλευτών, 65 τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου, 10 χειριστών ιατρικών μηχανημάτων και βοηθών εργαστηρίων, 12 τεχνολόγων-ακτινολόγων και χειριστών-εμφανιστών και θα διαπίστωνε ότι επί των ημερών της ΝΔ, η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει εξαιτίας της υποστελέχωσης και της απαξίωσης δεν αρμόζει όχι σε «έξυπνη» πόλη αλλά ούτε σε τριτοκοσμική χώρα.

Εν μέσω του πρώτου καύσωνα ο κλιματισμός στο Νοσοκομείο της Ρόδου δεν λειτουργεί και στην Μ.Ε.Θ. οι γιατροί προκειμένου να αντεπεξέλθει το προσωπικό όσο και οι βαρέως πάσχοντες ασθενείς στις υψηλές θερμοκρασίες, αναγκάστηκαν να αγοράσουν με δικά τους χρήματα ανεμιστήρες!

Μπαίνοντας στον δεύτερο μήνα με το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Ρόδου να παραμένει ακέφαλο, είδαμε ότι το περιοδεύον κλιμάκιο της Κυβέρνησης, ήρθε, είδε, ενίσχυσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών κι απήλθε δίχως να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα των νησιωτών”.

Και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων καταλήγει:

“Οι μεγαλεπήβολες προεκλογικές εξαγγελίες που ακούσαμε από το κυβερνητικό κλιμάκιο θα ήταν πράγματι διασκεδαστικές αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ τα προβλήματα του τομέα υγείας και της καθημερινότητας στη Ρόδο είναι τόσο σοβαρά και υποβαθμίζουν σε τέτοιο βαθμό την ποιότητα ζωής μας, τα οποία δεν επιδέχονται αστεϊσμούς. «Οι έξυπνες» πόλεις προϋποθέτουν «έξυπνες» κυβερνήσεις και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στη χώρα μας.”

Πηγή: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια