«Απαλλάσσονται οι αστυνομικοί από γραφειοκρατικές και διοικητικές διαδικασίες»

konsolas 2

«Η ψηφιακή διακίνηση εγγράφων απελευθερώνει τους αστυνομικούς από μια  σειρά γραφειοκρατικές διαδικασίες και δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκεται στο δρόμο, εκεί ακριβώς που το χρειάζεται ο πολίτης», τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, μιλώντας στη Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

gold+&+silver+banner+lockdown

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι αστυνομικοί ασχολούνται σε ετήσια βάση με τη διακίνηση και επίδοση εγγράφων.

Ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές της χώρας που κατά βάση οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας είναι υποστελεχωμένες, οι λίγοι αστυνομικοί που υπάρχουν σε ένα τμήμα ή σε μια υπηρεσία, είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, να διακινούν και να επιδίδουν δικόγραφα.

Στο εξής, μέσα από την ψηφιοποίηση της διαδικασίας επιδόσεως δικογράφων, τα συγκεκριμένα έγγραφα θα διακινούνται πλέον ηλεκτρονικά.

Ο πολίτης θα έχει πρόσβαση σε αυτά μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων και διαδικτυακών εφαρμογών όπως είναι η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης.

Αποδεσμεύεται το προσωπικό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας από τις διαδικασίες της βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής και της επικύρωσης φωτοαντιγράφων εγγράφων.

Οι συγκεκριμένες διαδικασίες θα μπορούν πλέον να διεκπεραιώνονται άμεσα μέσα από την  Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης.

Με δεδομένη την πολιτική βούληση που υπάρχει για να απελευθερωθούν οι αστυνομικοί από μια σειρά παρόμοιων καθηκόντων, ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει πρωτοβουλία προς το Υπουργείο Μεταφορών για να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης και ελέγχου των μικρών περιφερειακών αεροδρομίων στα νησιά και να αποδεσμευτούν από το συγκεκριμένο καθήκον οι αστυνομικοί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια