Παρέμβαση Μ.Κόνσολα για την καρδιολογική κλινική Καλύμνου


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προχώρησε σε μια νέα παρέμβαση προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα το νοσοκομείο Καλύμνου με την έλλειψη γιατρών στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι μπορεί πρόσφατα να εγκρίθηκε η απόσπαση καρδιολόγου στο νοσοκομείο της Καλύμνου, το πρόβλημα, όμως,  είναι ότι η απόσπαση αυτή λήγει στις 29 Ιουνίου και το πρόβλημα έλλειψης καρδιολόγου θα επανέλθει ακόμα πιο οξύ, με δεδομένο ότι την τουριστική περίοδο ο πληθυσμός του νησιού πολλαπλασιάζεται ενώ και τα περιστατικά που χρήζουν καρδιολογικής φροντίδας, αυξάνονται.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν δύο συγκεκριμένες και άμεσες κινήσεις:

1ον: Η ανανέωση της απόσπασης του καρδιολόγου ή μια νέα απόσπαση ιατρού-καρδιολόγου για ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μέχρι να τελεσφορήσει η διαδικασία πρόσληψης δύο μόνιμων ιατρών-καρδιολόγων.

2ον: Η άμεση προκήρυξη για την κάλυψη των δύο κενών θέσεων καρδιολόγου στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια