Στήριξη της Ειδικής Αγωγής στην Κάρπαθο ζητά ο Μ.Κόνσολας

sxoleio 2

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπομένουν τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στην Κάρπαθο και το Ειδικό Σχολείο.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε από την Υπουργό Παιδείας:

gold+&+silver+banner+lockdown

-Την κάλυψη της κενής θέσης του  Εργοθεραπευτή στο Ειδικό Σχολείο Καρπάθου, που αποτελεί μια κρίσιμη ειδικότητα και παράμετρο προκειμένου να στηριχθούν τα παιδιά που φοιτούν εκεί.

-Την έγκαιρη τοποθέτηση, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς,   εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής για παράλληλη στήριξη  στα Δημοτικά Σχολεία Καρπάθου στους μαθητές με φάσμα αυτισμού ή άλλων μαθησιακών προβλημάτων.

Παράλληλα ο Μάνος Κόνσολας αναδεικνύει και πάλι το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη  Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης ( ΚΕΣΥ) στο νησί, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι γονείς και μαθητές από την Κάρπαθο αλλά και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου να μετακινούνται στη Ρόδο. Πολλές φορές μάλιστα υπάρχει μακρά περίοδος αναμονής προκειμένου να εξεταστεί ένα παιδί από την διεπιστημονική ομάδα του ΚΕΣΥ.

Επισημαίνοντας ότι  οι αποστάσεις και οι μετακινήσεις στο νησιωτικό χώρο, απαιτούν χρόνο και έχουν υψηλό κόστος, ο Μάνος Κόνσολας ζητά να δημιουργηθεί ειδικό κλιμάκιο διεπιστημονικής ομάδας του ΚΕΣΥ, το οποίο θα πηγαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα μικρότερα νησιά για να μην ταλαιπωρούνται τα παιδιά και να μην  υποβάλλονται σε έξοδα και δαπάνες οι οικογένειες τους.

Όπως τονίζει στην παρέμβαση του ο κ. Κόνσολας « ο δείκτης κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας της Πολιτείας, θα αποδειχθεί με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στα μικρά νησιά του Αιγαίου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια