Στοχευμένη αστυνομική δράση και συλλήψεις σε Ρόδο, Κω, Μήλο, Θήρα και Νάξο


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε  το τριήμερο 24 -26 Ιουνίου 2022 στοχευμένη αστυνομική δράστη σε Θήρα, Μήλο Νάξο, Ρόδο και Κω με αντικείμενο την πρόληψη - καταστολή της μικροεγκληματικότητας και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

gold+&+silver+banner+lockdown

Η αστυνομική δράση, η όποια οργανώθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’, υλοποιήθηκε από κλιμάκια ελέγχων που συγκροτήθηκαν με συμμετοχή αστυνομικών από τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, με τα απαραίτητα μέσα και εξοπλισμό.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Ειδικότερα ως προς τα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν 278 άτομα και 200 οχήματα.

Προήχθησαν 11 άτομα.

Συνελήφθησαν

- τρεις ημεδαποί ηλικίας 32, 39 και 53 ετών στη Θήρα, οι οποίοι οδηγούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα υπό την επήρεια αλκοόλ,

- ένας 35χρονος αλλοδαπός στη Νάξο ο οποίος οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο χωρίς άδεια ικανότητας και

- ένας 40χρονος ημεδαπός στη Ρόδο ο οποίος λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος αναπαράγοντας μουσική πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

Βεβαιώθηκαν 76 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν και σε άλλα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια